Anders-Tegnell

Vad är det som händer med de myndigheter som en gång skapats för att skydda folkhälsan och ta tillvara människors behov av vägledning för att kunna leva ett friskt liv?

Livsmedelsverket framhärdar i kostråd som under det senaste decenniet i den ena vetenskapliga studien efter den andra visat sig villa på falsk vetenskaplig grund. Många kostråd har den effekten att de accelererar den metabola ohälsan istället för tvärtom. Ändå framhärdar man i kostråd som för länge sedan förkastas av modern forskning. Man har även stämplat ett totalt harmlöst desinfektionsmedel som farligt trots att det använts i över hundra år med framgång mot allehanda farliga mikroorganismer.

Karolinska Institutets Livsstilsmottagning propagerar emot en kost rik på naturliga mättade fetter som smör och kokosolja, som enligt den senaste forskningen minskar risken för kardiovaskulär sjuklighet. De propagerar istället för vegetabiliska fetter som misstänks orsaka inflammationer som allt fler forskare menar är huvudorsaken bakom de kardiovaskulära sjukdomarna.

Så här håller det på och människor blir allt mer förvirrade. Den senaste absurditeten från det medicinska etablissemanget är att Folkhälsomyndigheten nyligen skrivit mångmiljonavtal med Big Pharma om att få beredskapstillgång till samma vaccin mot svininfluensa (Pandemix) som häromåret orsakade hundratals fal av narkolepsi.

Efter att ha lyssnat på ett försvar för avtalet om Pandemix från statsepidemiolog Anders Tegnell i SVT Aktuellt den 27/4, undrar jag om någon överhuvudtaget kommer att låta sig vaccineras mot svininfluensa vid en ny epidemi. Nått rörigare och mindre förtroendeingivande har jag aldrig hört från en myndighetsperson.

Tegnell försvarade sig bl.a. med att man nu visste vilka grupper som riskerade biverkan som narkolepsi, för övriga var det tydligen ofarligt. Han menade att de som drabbats av narkolepsi är personer med en viss genetisk variation av de molekyler inom sitt immunologiska försvar som skall hjälpa till att sära främmande organismer från de kroppsegna. Dessa skulle givetvis inte vaccineras vid en ny svininfluensaepidemi sade han.

Hur dum kan en statsepidemiolog bli? Hur vet han vilka som har denna genetiska variation? När epidemin bryter ut, skall man då gentesta hela svenska folket är det tänkt och först när denna jätteoperation är genomförd då skall man börja vaccinera? När det blir dags är säkert epidemin över för länge sedan, en epidemi som f.ö. inte är värre än den årliga influensan – snarare tvärtom om jag inte missminner mig.

Smittskyddsinstitutets statsepidemiolog Annika Linde som enträget manade svenska folket att vaccinera sig tog inte själv någon spruta mot svininfluensan, berättade hon i en intervju för Ulf Elfving i SR den 16 oktober 2011. Hon har även uppgivit att hon aldrig vaccinerat sig mot influensa för det skulle förstöra hennes eget immunförsvar. Och det är mycket bättre än vad en vaccinering kan ge sa hon.

Tillståndet inom våra hälsomyndigheter verkar vara rena katastrofen. Misstanken som smyger sig på är att ansvariga inom olika hälsomyndigheter med åren blivit allt mer infiltrerade av de enorma ekonomiska intressena bakom såväl Big Pharma som Big Food. Överallt där så här stora ekonomiska intressen är involverade tenderar lojaliteter, oväld och vetenskap att helt snedvridas.

Ni måste vänja er vid att alltid numera vara ytterst kritiska när det kommer råd om mat, medicin, vaccin och annat som rör vår hälsa från s.k. myndighetspersoner. Gå ut på nätet och försök verifiera det som påstås innan ni tar till er informationen. Planera för att klara er själva i framtiden om ni blir sjuka. Tänk på att ta era doser C- och D3-vitamin och annat som stärker immunförsvaret. Tro inte på Big Pharmas propaganda.