IMG_0488

Kära bloggläsare!

Under första halvåret i år har den nya bloggen https://anthropocene.live /  tillsammans med den gamla http://antropocene.se/ haft ca. 1,1 miljoner besök av personer som varit intresserade av vad jag och några gästande skribenter har skrivit här. Flertalet krönikor har även slagit rekord i läsarkommentarer, många gånger ytterst viktiga kommentarer som kompletterat texterna på många sätt.

Med tanke på att den här bloggen är inriktad på allvarliga frågor inom vetenskap, politik, miljö, säkerhet m.m. och på intet sätt försöker vara en publikfriande blogg för bred underhållning, är det enorma intresse som ni läsare visat ytterst talande.

Bloggen har tagit som sin uppgift att kritiskt granska den etablerade makten inom politik, ekonomi och vetenskap och att punktera den politiska korrekthet som tyvärr helt strypt den fria debatten i MSM (Main Stream Media) och Public Service. Vi upplever numer dagligen hur dessa medier systematiskt förtiger viktiga nyheter och information som man inte vill skall nå ut till allmänheten. Istället matas vi systematiskt med meningslösa nyheter och ren desinformation. Den journalism som en gång beskrevs som den tredje granskande statsmakten har i vårt land blivit en integrerad del av makten.

Sedan jag som skribent och debattör blev utestängd från MSM år 2008 efter en debattartikel i Svenska Dagbladet där jag kritiserade den politiskt korrekta åsikten i klimatfrågan, har den här bloggen varit mitt forum för att påverka debatten. Bloggens genomslagskraft har fört upp mig på listan över landets 100 viktigaste opinionsbildare.

I klimatfrågan kan jag så här 8 år senare konstatera att klimatet utvecklats ganska exakt som jag förutsåg 2008 och att mina belackare fått fel på alla punkter. Det hjälper dock inte, jag förblir utestängd från etablissemangets medier. Det är dock så att detta försök att tysta min kritik av etablissemanget har haft rakt motsatt effekt. Genom bloggen når jag en långt större läsekrets och har ett långt större genomslag än om jag droppat ett inlägg i MSM då och då. Så jag tackar SvD:s debattsida för att ni en gång utestängde mig och fick mig att starta denna blogg.

Jag vill tacka alla er läsare och andra alternativa medier som hjälpt till att sprida bloggens krönikor. Låt oss fortsätta kampen för en fri och kritisk samhällsdebatt, så att etablissemangets pågående försök att strypa vår demokrati försvåras.

Om vi vill ha kvar vår frihet, måste den försvaras – dagligen!

Dalarö den 2 juli 2016

Lars Bern