9789197574846_200x_svart-sno

Ljusblixten kommer utan förvarning från en klarblå himmel över Göteborg. Tryckvågen från explosionen sliter hela CelKems industrianläggning på Hissingen i småbitar och lämnar många döda i sitt spår.

Katastrofen blir en vändpunkt för den unge börsdirektören Carl Richter. Hans gamle vän görs till syndabock för explosionen, men Carl inser att olycksorsaken ligger mycket djupare, och på ett helt annat plan. Hustrun Anne rasar över att han riskerar sin karriär. Direktörskollegorna i den mäktiga Edholmsfären känner doften av blod och ser sin chans att utmanövrera honom. Men Carl låter sig inte stoppas. Och när han får oväntad hjälp av den sensuella ekonomijournalisten Eva, blir han ett allvarligt hot mot klungan kring maktens köttgrytor.

Svart Snö är en thriller om maktspelet i svenskt näringsliv och om fega direktörers spel under täcket med politikens toppar. Samtidigt är den en nästan sann, otäck saga om den skriande bristen på kurage i dagens Sverige. Författaren har hämtat mycket av inspirationen till sin romandebut från sin egen karriär som VD för bl.a. Wallenbergdominerande tidigare börsbolaget Incentive.