2227

I kölvattnet efter USA:s presidentval har etablissemangets hatpropaganda mot Trump och det han och andra västliga nationalister står för, fullständigt exploderat. Jag noterar att tidigare ytterst civiliserade personer i min bekantskapskrets ur etablissemanget, numera uttrycker sig lika vulgärt och onyanserat som vänsterextremister i sociala media. De är på väg att fullständigt spåra ur, förblindade av ett ursinnigt hat mot den nationalistiska folkliga revolt som rullar fram över hela västvärlden. Tidigare högst civiliserade och måttfulla personer lägger plötsligt ut motbjudande vulgära hatinslag på Facebook. Den här hatpropagandan sliter sönder vårt tidigare så demokratiska samhälle och hotar att på allvar sätta stopp för västs globala hegemoni och moraliska övertag.

Etablissemangets hat avspeglas dagligen i västvärldens MSM som numer helt domineras av hatartiklar riktade mot ledarna för den folkliga resningen. All skuld till de snabbt eskalerade motsättningarna läggs på dessa ledare, trots att de bärs fram av ett snabbt växande folkligt missnöje med en globalism som man inte vill ha. Att sådana opinioner kan få voice är ju en central del i det vi kallar demokrati, men i ”de goda” etablissemangets ögon kallas det nedlåtande för populism. Det är helt enkelt inte fint att lyssna till folket som Trump och andra nationalistiska ledare gör. En svensk Socialdemokratisk politiker tycker enligt Barometern att Trump borde skjutas. Carolina Gynning som blev kändis efter ett samlag i TV tycker likadant och även att man borde skära av en viss kroppsdel på honom.

Alla dessa urspårade personer inom etablissemanget tror sig representera ”det goda”, men det är en självpåtagen roll som inte klarar den minsta kritiska granskning. Jag hade igår ett talande meningsutbyte på Facebook med anledning av att jag i en länk kritiserade globalisten Soros för hans hatiska tal om Trump vid World Economic Forum.

Den gamla folkpartisten och typiska representanten för vårt förment goda etablissemang – Olle Wästberg svarade då att Soros är en övertygad demokrat som en gång studerade hos Karl Popper, den kanske främste 1900-talsfilosofen, med boken ”The Open Society and it’s Enemies” (vad det nu har med frågan att gör?). Soros satsade miljarder på att stötta demokratin i de från Sovjet nyligen befriade länderna. Jag har ju träffat honom och talat en hel del med honom, menade Wästberg.

Jag påminde Wästberg om att denna förment övertygade demokrat var en av instiftarna (ihop med CIA och lokala nazister) av den statskupp i Kiev som störtade den demokratiskt valde presidenten där 2014. Den insatta nya presidenten saknar idag all demokratisk legitimitet, han har inte ens en tiodel av folket bakom sig.  Soros satsade även betydande belopp för att grovt manipulera presidentvalet i USA till förmån för Hillary Clinton. Han har därefter med betydande belopp stött upplopp och demonstrationer mot det demokratiska valresultatet, när det inte gick hans väg. Bl.a. var de stora demonstrationerna mot Trump av vita kvinnor utklädda till vaginor i stor utsträckning finansierade med pengar från Soros. Så agerar inte en övertygad demokrat.

Jag har stor förståelse för de som känner stark oro över de stora framgångarna för de nationalistiska och delvis främlingsfientliga strömningarna i västvärldens samhällen. Det är ingen tvekan om att den folkliga revolt som satts i rörelse kan få ytterst obehagliga konsekvenser. Problemet är bara att dessa konsekvenser kan man inte bemöta genom att skjuta på budbärarna, det är inte nationalistledarna som är roten till det eskalerande hatet och splittringen av våra samhällen.

Vi måste fråga oss varför vi fått en folklig revolt mot det etablerade samhället? Svaret är solklart i mina ögon. Vi har utvecklat en härskande politisk klass som tappat kontakten med sina uppdragsgivare och istället lierat sig med oerhört starka ekonomiska intressen som vill rasera alla gränser och göra människorna till handelsvaror. Allt för att kunna berika sig ytterligare genom att bygga global marknadsdominans för sina stora företag och banker. Man har lockat politikeradeln med vackert tal om en gränslös multikulturell värld och frihet för all handel. Det låter vid ett första påseende fantastiskt bra, jag har själv känt mig lockad tills jag började tänka lite djupare och lite längre. Nyckelpersoner bland våra politiker har även mutats med rundhänta arvoden från globalisternas olika institutioner och företag.

Den här politiken har under senare decennier haft exakt den effekt som de globalistiska oligarkerna eftersträvat. Tillväxtens frukter har helt hamnat i deras egna och deras lojala omgivnings fickor, medan den stora medelklassen i flertalet västländer fått se sin levnadsstandard minska trots BNP-tillväxt. Historien har upprepade gånger lärt oss att det är exakt en sådan utveckling som tidigare sått fröet till folkliga revolter.

Det som nu händer är att historien upprepar sig. Ansvaret för den kraftiga omsvängningen i opinionen ligger helt på det etablissemang som likt Olle Wästberg förblindats att tro att onda manipulatörer som oligarken George Soros är övertygade demokrater.

Men nu kära etablissemang är det försent att vrida klockan tillbaka, anden har lämnat flaskan. Brexit är en realitet, Trump är president, kanske även LePen blir det och SD blir nog största partiet i Riksdagen 2018. Det enda kloka ni kan göra är att ta in nationalisterna i den politiska värmen och börja kompromissa med dem och deras väljare. Då kanske det värsta scenariot med den snabbt växande nationalismen kan undvikas. Det skulle nog inte skada om ni politiker började lyssna mer på era väljare än på onda manipulatörer som Soros.