I SVT:s valplatsundersökning frågades väljarna vilka frågor som påverkat dem mest i valet av parti? Detta är vad väljarna svarade:

  1. Sjukvården 56 %
  2. Skola och Utbildning 54 %
  3. Jämställdhet 48 %
  4. Social välfärd 47 %
  5. Lag och ordning 45 %
  6. Äldreomsorgen 44 %
  7. Ekonomin 44 %
  8. Flyktingar och invandring 42 %
  9. Pensionerna 41 %
  10. Sysselsättningen 37 %

Resultatet är relativt förväntat men en sak sticker ut. Under hela valrörelsen har journalistkåren och MSM ansträngt sig enormt att skrämma väljarna med klimatförändringar orsakade av våra utsläpp. Man har dagligen pumpat ut bilden av hur sommarens värmebölja var ett första tecken på en av människan orsakad klimatkatastrof. Förklaringen var enkel, eftersom nästan hälften av alla journalister enligt olika mätningar sympatiserar främst med Miljöpartiet och detta parti hängde på 4 procentsgärdsgården, ville man rädda partiet kvar i Riksdagen. Det lyckades nätt och jämt, partiet tappade en dryg tredjedel av sina väljare men kravlade sig över gärdsgården. Utan journalismens massiva hjälp hade Miljöpartiet åkt ur Riksdagen och det parlamentariska läget hade varit långt enklare.

Detta är det andra övertydliga beviset under valrörelsen för hur journalisterna inom det som kallas Public Service förminskar sin roll och låter sina egna politiska värderingar styra det journalistiska arbetet. Ett annat bevis var SVT:s hårt kritiserade partiskhet i behandlingen av SD:s ledare Åkesson i partiledardebatten. Att SR och SVT systematiskt bryter mot kontraktet med staten, om att man skall vara allsidig och neutral, är för alla som följer debatten helt klart. Vi måste betrakta dessa kanaler som politiskt biast åt vänsterhåll och för klimatalarmism.

Resultatet av undersökningen är anmärkningsvärt mot bakgrund av medias intensiva klimatskrämselpropaganda. Det visar att man skjutit över målet. Snart trettio år av ständiga larm och rena lögner om förestående tipping points och katastrofer som aldrig materialiserar har nött ut frågan så till den grad, att allmänheten börjar tappa sitt intresse för den. Alarmisterna i media har helt enkelt ropat Vargen kommer! alldeles för många gånger.

Min prognos är att vid nästa val kommer klimatfrågan att vara död och begraven. Vi ser redan hur stora länder hoppar av det tandlösa Paris-avtalet och hur ännu fler länder struntar fullständigt i att begränsa sina växtgasutsläpp och bygger massor av kolkraftverk. Jag tror inte ens världens mest extrema land i denna fråga – Sverige kommer att orka fortsätta politiken och propagandan. Dessutom är den svenska klimatpolitiken ett hyckleri i stora stycken, där vi ersätter fossila bränslen med palmolja från skövlade regnskogar som orsakar långt allvarligare miljöskador än lite mer koldioxid i atmosfären.

Så Miljöpartiet, ni som inte kan existera utan skrämselpropaganda gör klokt i att gräva upp något nytt att skrämma med om ni vill överleva valet 2022. Det finns faktiskt riktiga globala hållbarhetsproblem att ägna sig åt om man menar allavar med att man vill hjälpa till att skapa en hållbar framtid. Partiet är välkommet att kontakta mig så skall jag ge er några bra tips. Ni kan börja med att läsa min nypublicerade bok Den metabola pandemin, där jag redogör för ett sådant verkligt hållbarhetsproblem.

Lars Bern