Jag fick igår nedanstående mejl från en reporter från Expressen med följande lydelse:

”Jag håller på med en artikel om personer (och deras argument) som går emot den breda klimatforskningen och gör flera intervjuer med båda sidor. I detta ärende skulle jag vilja träffa dig för en intervju.”

Av formuleringen framgår att journalisten i likhet med hela journalistkåren i sin okunnighet sätter likhetstecken mellan den breda klimatforskningen och domedagspredikanternas larm. Jag pratade med journalisten och förklarade att jag inte ifrågasatt något i den breda klimatforskningen och att jag i böcker jag skrivit om klimatet lyft fram Vetenskapsakademins uttalade om klimatforskningen och att jag helt anslöt till det professor Lennart Bengtsson skrivit i sin utmärkta bok ”Vad händer med klimatet?”.

Det hjälpte inte, journalisten såg mig ändå som en som ”förnekade” klimatet därför att jag inte delade tron på domedagen. Att den breda klimatforskningen på intet sätt sluter upp bakom domedagsprofetiorna utan snarast i frustration blottar sin stora osäkerhet finns inte med i sensationsjournalismens föreställningsvärld.

 

Varför tror inte klimatalarmister på sina larm?

Sedan jag 2008 började engagera mig i klimatdebatten har jag vid oräkneliga tillfällen försökt få någon klimatlarmare  att ingå ett vad om temperaturutvecklingen, havsnivån, havsisen i Arktis eller något liknande. Inte en enda har nappat. Vad säger det er?

Jag tror att det är så, att dessa notoriska domedagspredikanter fått kalla fötter när det gäller att stärka sina förutsägelser med att ta risken med ett vad, efter det snöpliga vad som domedagspredikanten Paul R. Ehrlich förlorade 1980 mot Julian L. Simon om priset på några viktiga råvaror under 10 år. Vadet var en efterdyning efter globalistiska Romklubbens dystopi om tillväxtens gränser från 1972. Ehrlich fick fel på alla punkter, vilket alltid domedagspredikanter får. Detsamma gäller våra egna Rockström, Wijkman, VäderPär m.fl.. Det blir aldrig som de säger.

Skam den som ger sig. Nu ber jag er bloggläsare att hjälpa mig att hitta någon klimatalarmist som vågar stå upp för sin skrämselpropaganda med en liten eller stor risk i pengar räknat. Jag lovar den som hittar någon villig vadslagare att det kan bli en provision som en del av vadsumman.

Att jag skrivit så lite på bloggen den senaste tiden beror på att jag just nu prioriterar min stora omarbetning av min bok om ”Den Metabola Pandemin”. Det blir fler krönikor när den är klar.

Hälsningar

Lars