den 24 februari 2022

Krönika av Paul Craig Roberts Uppdatering om situationen i Ukraina

OBSERVERA att de åsikter och värderingar som framförs i denna krönika är Paul Craig Roberts och representerar inte nödvändigtvis mina åsikter och värderingar. Jag finner det dock intressant att dessa åsikter kan redovisas för att skapa debatt.

Lars Bern

Det ukrainska motståndet verkar ha upphört när dess militära infrastruktur slogs ut. Endast ett fåtal nynazistiska miliser som är fångade inom Donbass regionen fortsätter att erbjuda motstånd.

Ryska fallskärmsjägare har intagit Kievs flygplats. För några timmar sedan hade de ryska styrkorna nått Dnepr och närmat sig Kievs förorter. Ukraina har förlorat sitt flygvapen, sitt luftförsvar, sin flotta och alla militära flygplatser. I och med förstörelsen av 83 militära anläggningar har den ukrainska militärens infrastruktur utplånats. 

Nynazisterna kommer att ställas till svars. Ukraina kommer att bli tvunget att avstå från Natomedlemskap, demilitarisera och avstå från alla anspråk på Krim och de oberoende republikerna. Ukrainska soldater kommer att tillåtas återvända hem till sina familjer.

Till skillnad från amerikanerna och Nato har ryssarna undvikit att attackera några civila områden och de militära enheternas kaserner och bostäder.  

Tyska läsare skriver till mig att de sitter framför tv-apparater och skrattar åt sina idiotiska politiker som lovar att Putins imperialism inte kommer att gå obesvarad, lovar fler energisanktioner mot det tyska folket och står inför ersättningskrav från tyska investerare i Nord 2-pipelinen. Tyska försvarstjänstemän medger att de är tandlösa och inte har någon förmåga att skicka trupper ens för att skydda Natomedlemmar, än mindre Ukraina.  

Européerna borde ha tänkt många gånger innan de möjliggjorde Washingtons krigsförbrytelser i Serbien och Mellanöstern. Putin sa att krigsförbrytare kommer att ställas till svars. Jag tror att han menar det.

De europeiska regeringarna är så dumma idioter att de inte dristade sig att undra vad som händer om Ryssland svarar på sanktionerna genom att strypa gasförsörjningen. Tidigare i dag frågade jag vad är Tysklands öde om Ryssland svarar på sanktioner med sanktioner? Leon Birnbaum, ordförande för E.ON, en av Europas största operatörer av energinät, sade att om Ryssland minskar gasflödet till Tyskland måste Tysklands industri stängas av från elnätet.

Det är svårt att föreställa sig människor som är så dumma och självförgörande som de västerländska folken som litar på sitt ledarskap. Faktum är att västerländska ”ledare” är så dumma att de mycket väl kan få oss utplånade från jordens yta.

Paul Craig Roberts