Fritt översatt krönika av Paul Craig Roberts

Likgiltighet har en kostnad, och kostnaden drabbar nu den västerländska civilisationen.

Kanske har andra civilisationer förstört sig själva, men det är säkert att västvärlden har förstört sig själv. Andra civilisationer kan ha underskattat ett hot, eller gjort en militär blunder, eller som Kartago motarbetat en mäktigare fiende. Men västvärlden är den första i historien som trots sin dominerande ekonomiska och militära makt demonterat sig själv.

Överallt där man tittar i västvärlden har regeringar, intellektuella och professionella eliter och media plockat isär den västerländska civilisationen med obeveklig demonisering med början på 1960-talet. (”Marschen genom institutionerna” Frankfort School flyttade till Columbia University på 1930-talet.) Vita liberaler trodde att detta var sättet att reformera samhället, men de var vanföreställningar. Det är sättet att dekonstruera samhället, och det är vad de har uppnått.

Utbildning, media, Hollywood och vita liberala politiker är vapen som används mot det vita samhället. De har målat upp en bild för alla generationer som kom efter min av den västerländska civilisationen som en rasistisk förtryckare av alla andra folk – färgade människor, människor som inte är heterosexuella, människor som är osäkra på sitt kön och kvinnor. Feminister, minoritetsrättsaktivister, lesbiska och homosexuella aktivister, transpersoners rättighetsaktivister, tillsammans med de neokonservativa som förespråkar USA:s krig i Israels intresse, har varit de dominerande krafterna i västvärlden i 60 år. Demoniseringen av den västerländska civilisationen som kolonialistisk, imperialistisk och rasistisk institutionaliseras på universitet, offentliga skolor, filmer, litteratur, konst och i New York Times 1619 -projekt. Statyer och minnesmärken har förstörts, museisamlingar tagits bort och böcker förbjudits.  

När universitetsklasserna blir mer mångsidiga i de vita länderna attackeras ländernas kultur, historia och litteratur som icke-representativa. Shakespeare, till exempel, är inte längre ett krav för engelska majors. För sju år sedan rapporterade American Council of Trustees and Alumni att endast 4 av de 52 bästa amerikanska universiteten kräver kunskap om Shakespeare för en engelsk major. I stället för Shakespeares centrala plats i utvecklingen av engelsk litteratur erbjuder universitet kurser om vampyrer, cyborger och populära filmer och TV-program. Övergivandet av engelsk litteratur, även av universitetets engelska avdelningar, har blivit vanligt. Till exempel tappade Stirling University i Storbritannien Jane Austin för att ”avkolonisera läroplanen.” 

Varje gång en bit av den kulturella traditionen kastas in i Minneshålet försvagas kulturen och bleknar lite mer. På så sätt blir vi fråntagna vilka vi är. För att uttrycka det enkelt, år för år raderas den västerländska civilisationen.

Berättelser kontrolleras och censuren är extrem. Indoktrinering av unga med kritisk rasteori och genusteori betonas mer än läsning, skrivning och matematik. Att svarta klarar sig sämre i matte än vita tas som bevis på att matematik är ett verktyg för vitt förtryck. Vita studenter, vita medlemmar av militären och vita anställda i företag och federala, statliga och lokala myndigheter utsätts för ”känslighetsträning” som inskärper en skuldkänsla och lär vita människor att vara hänsynsfulla mot färgade människor. Vita amerikaner har blivit andra klassens medborgare som hålls tillbaka av raskvoter. Vita amerikaner är oskyddade av förbud mot hatbrott och måste acceptera framfarter av ryggar som plundrar och bränner deras företag, ständiga förolämpningar och krav på deras död. Demokratkontrollerade städer som San Francisco har antagit en lag som tillåter svarta att stjäla för upp till 950 dollar vid varje tillfälle från butiker utan brottsanklagelse. Med andra ord legaliseras svart brottslighet och görs till ett privilegium. Följaktligen har Walgreen och andra återförsäljare stängt ett stort antal butiker och minskat öppettiderna i andra. Stärkt av stadens acceptans av brott har kriminell verksamhet exploderat med 45% av stadens befolkning som nu är offer för stöld. 

Bekräftelse av väst är svårt att få tag på och är inte längre en del av utbildningsprocessen. En motsvarande förlust av vitt förtroende och en skuldkänsla har resulterat i att många vita amerikaner accepterar till sina egna barns nackdel lägre utbildningsstandarder och antagnings- och anställningskvoter. Det meritbaserade samhället har försvunnit. Majoriteten av de människor som har mognat under dessa decennier har påverkats av oro för de ”förtryckta”. De tidigare förtryckta – arbetarklassen – har förvandlats till förtryckare som kallas ”Trump Deplorables”. De nya förtryckta är offer för den vita arbetarklass som röstar på Trump. Idag kommer alla som talar för arbetarklassen sannolikt att utredas av FBI som en ”vit supremacist” eller ”inhemsk terrorist”. Hjärntvätten har varit effektiv. Den senaste Rasmussen-undersökningen visar att lika många amerikaner håller med om Bidens påstående att ”Donald Trump och MAGA-republikanerna representerar en extremism som hotar själva grunden för vår republik.”

I den lilla del av jordens territorium där vita människor, en liten minoritet av världens befolkning, existerar sägs vita människor vara en förtryckande majoritet och knuffas åt sidan i sina egna länder. Under de bye-gone dagar då ett land var en homogen nation, var nationen baserad på sin ras. Tyskland bestod av tyskar. Frankrike bestod av franska. Storbritannien var brittiskt. Sverige var svenskt. Idag finns det inga västerländska nationer. Västländerna är bara geografiska platser. 

 Nationalism är grunden för enhet. För att förhindra att invandringen förvandlade USA till ett torn av babel genomgick invandrare en assimileringsprocess och bildade därmed en nation av olika etniciteter. Men assimileringen övergavs med motiveringen att den var emot mångfald och mångkultur. Nationalism omdefinierades som fascism och vit överhöghet. Men utan nationalism finns det inte ett folk, och enheten försvann. Under många år har västvärlden haft öppna gränser och invaderats av olika miljoner invandrare som har fått status som ”föredragna minoriteter”.

Vita familjer försvinner i företagsannonser, ytterligare en indikation på vita människors marginaliserade status i sitt eget land. Vita män försvinner från kabinettsposter. Skandinaviska regeringar är i huvudsak kvinnor. Liz Truss har satt ihop en mångsidig regering i Storbritannien där kvinnor och färgade människor är en majoritet. Bidens kabinett är knappt på vita hedniska män. Hans statssekreterare är judisk. Hans justitieminister är judisk, hans finansminister är en judisk kvinna, hans försvarsminister är en svart man. Hans vicepresident är en svart kvinna. Av de återstående 18 kabinettmedlemmarna är 15 antingen kvinnor, svarta, latinamerikaner eller homosexuella. Endast 3 kabinettsmedlemmar är vita heterosexuella män. Stabschefen är judisk. https://www.whitehouse.gov/administration/cabinet/ 

Vi brukade höra mycket om underrepresentationen av kvinnor och svarta. Nu är det vita män som är underrepresenterade. Vi hör mycket om ”vitt privilegium”, men var är det? Hur förklarar vi marginaliseringen av vita människor i vita länder? Wilmot Robertson förklarade det 1972 i sin bok, The Dispossessed Majority. Jean Raspail förklarade det 1973 i sin bok, De heligas läger. Den långsamma raderingen av den västerländska civilisationen är ett fenomen på flera decennier. Under det 21: a århundradet har de vita ländernas öppna gränspolitik påskyndat processen. I Sverige gick underordningen av vita människor under invandrare-inkräktare så långt att det för några dagar sedan ledde till ett politiskt uppror mot Sveriges sedan länge styrande vänstervridna socialdemokratiska parti som just röstats bort från makten.

I Sverige kallas moderata politiska partier höger och extrema, men trots detta handikapp har det som New York Times kallar ”högerblocket” osynliggjort den galna antivita vänstersocialdemokratiska partiregeringen som vägrade erkänna invandrar-inkräktarnas brottshärjning.  

Överkört av invandrare som invaderat, tack vare Socialdemokraternas politik med öppna gränser, steg Sverige snabbt från lägst antal dödsskjutningar i Europa till högst. Våldtäkterna frodas. En fjärdedel av svenska kvinnor säger att de är rädda för att lämna sina hem. Domstolsdomar avslöjade att i våldtäktsmål där offret inte kände angriparen var utlandsfödda gärningsmän ansvariga för 85% av våldtäkterna. Men långt ifrån alla våldtäkter anmäls, eftersom de våldtagna svenska kvinnorna fruktar att åtalas för hatbrott för att ha vittnat mot en privilegierad invandrare-inkräktare. Innebörden är att de svenska kvinnorna är rasister för att de anklagar en invandrare-inkräktare. Under Socialdemokraterna, en samling tokfall lika illa som USA:s Woke-demokrater, höll våldtäkt på att bli en rättighet för invandrare.”

Under de antivita socialdemokraterna fick polisen inte tillskriva brottsvågen till invandrare-inkräktare. Till slut, för ett par år sedan hade en högt uppsatt polis, Peter Springare, fått nog. För att citera från brittiska Daily Mail, 18 september 2022: 

”I ett inlägg på nätet skrev han om sin arbetsvecka: ‘Det här är vad jag har hanterat mellan måndag och fredag; våldtäkt, våldtäkt, rån, grov misshandel, våldtäkt-misshandel och våldtäkt, utpressning, utpressning, misshandel, våld mot polis, hot mot polis, narkotikabrott, narkotikabrott, grovt brott, mordförsök, våldtäkt igen, utpressning igen . . . Länder som representerar brotten den här veckan: Irak, Irak, Turkiet, Syrien, Afghanistan, Somalia, Somalia, Syrien igen, Somalia . . .'”

De antivita socialdemokraterna försökte åtala Springare för att ha begått ett hatbrott genom att säga sanningen, men omfattande offentliga protester mot tystnaden av någon som äntligen berättade sanningen hindrade Socialdemokraterna från att förstöra den högre polistjänstemannen.

Invandrarinvåldrarna har anat den brist på förtroende som år av antivit propaganda har skapat hos svenska folket. Invandrar-inkräktaren Mahmoud konstaterade nyligen att ”Sverige är vårt om tio eller femton år vare sig de vill det eller inte”. Demografi stöder hans påstående. 

Kort sagt är det en säker slutsats att Socialdemokraterna har förstört Sverige. Trots den massiva brottsvåg socialdemokraterna släppte lös mot Sverige var marginalen för deras nederlag bara tre röster. Woke-medierna och universiteten kommer inte att nöja sig förrän de har invandrarinvandrarnas parti tillbaka på kontoret som tjänar mångfald och mångkultur. Nästa stora flyktingvåg blir vita människor på flykt från Sverige.

Paul Craig Roberts