IMG_0488

Bloggen tar ofta upp vetenskapliga ämnen och kritik mot förment vetenskap som påverkar starka ekonomiska, politiska och religiösa intressen. Detta gör att jag ofta får kommentarer som jag med rätt eller orätt misstänker att de kommer från lobbyister, politiska nättroll eller personer med annan stark bias i sammanhanget. I några fall har jag frågat efter sådan uppgifter och det har då visat sig att min misstanke i några fall varit fel i andra fall har den bekräftas.

För mig känns det ytterst angeläget att bloggen inte blir något forum för att driva ekonomiska, politiska eller religiösa intressen. Jag själv skriver utifrån en position som står helt fri och bara representerar min övertygelse och mina libertarianska värderingar som deklareras i bloggens vinjett. Jag har hela mitt vuxna liv varit liberal, dvs jag har kämpat för ett samhälle där vi har största möjliga frihet att styra våra egna liv. Idag använder jag inte ordet liberal eftersom det numer är grovt missbrukat av politiker vars mål är att begränsa vår frihet.

Om jag skulle ha någon bias kommer jag att ange det. Jag tar inte heller in betald reklam eller propaganda. Ni som skriver ärligt övertygade kommentarer skall inte behöva bli misstänkliggjorda av kommentarer som tillkommit för att försvara och marknadsföra partiska intressen.

I fortsättningen vill jag att ni som kommenterar anger om ni har någon bias i sammanhanget eller politisk eller religiös bindning. Om någon sådan uppgift saknas och jag misstänker bias kommer jag inte att lägga ut kommentaren eller redigera den. Det går alltid att återkomma med de uppgifter jag vill ha.

Lars Bern