powell-un-2003

Med samma lögnaktiga propaganda som USA använde i FN:s säkerhetsråd för att motivera det illegitima anfallet på Irak 2003, försöker man nu framställa proxykriget mot Syrien som en ideell kamp mot tyranni och terrorism. Ryssarna utmålas som krigsförbrytare när ett begränsat antal civila blir offer i deras hjälp att försvara den legitima syriska regimen mot västvärldens och Saudis legoterrorister som gömmer sig bland civila, medan man blundar för de 2 miljoner människor som fått sätta livet till under USA:s helt illegitima 15-åriga oljekrig.

Hela arabvärlden och snart hela västvärlden blir allt mer varse det hyckleri som präglar dagens amerikanska politik. En politik som f.ö. stöds av EU:s och vårt svenska politiska etablissemang. Alla dessa amerikanska krig under 65 år har för länge sedan slutat vara en ideell kamp för demokrati och frihet, för att snart bara handla om krig för att försvara oligarkernas ekonomiska intressen och för att utvidga deras intressesfär. Hur kan man annars förklara att USA:s främsta allierade i Mellanöstern är den mest avskyvärda och brutala diktaturen Saudiarabien, som i sitt förtryck av människor inte ligger nazismen och kommunismen efter och som av allt att döma låg bakom 11 september attackerna. När vi fasar över ISIS grymheter skall vi komma ihåg att de bara tagit efter den allierade wahhabistska regimen i Saudi. Samtidigt är fienden Assad-regimen, som visserligen med våra mått inte är en demokrati, men som dock vilar på ett brett folkligt mandat. Jag har kollat med vänner som har en stor del av sin släkt från Aleppo.

Krigen och kupperna som iscensatts av USA handlar numer nästan uteslutande om att säkra oligarkernas kontroll över naturtillgångar och strategiskt viktiga marknader. Varför försökte man t.ex. störta den demokratiskt valda Erdogan-regimen i Turkiet? Förklaringen är enkel, Turkiet hade sett fram emot byggandet av gasledningen från Qatar som skulle gå via turkiska terminaler och ge landet välkomna inkomster. Med nedskjutningen av ett gammalt ryskt bombplan hoppades man kunna provocera USA att ingripa mer resolut och avsluta fälttåget för att störta Assad. När Erdogan märkte att USA inte vågade, gav han upp förhoppningarna om Qatarledningen och närmade sig istället Ryssland och diskuterade en alternativ gasledning från Ryssland genom Turkiet. På det sättet räknade han med att vinna två fördelar, dels skulle man få del i gasinkomsterna dels skulle de för Turkiet viktiga ryska turisterna kunna lockas tillbaka. USA:s oligarker och NATO-generaler blev givetvis ursinniga och beslutade sig för att kuppa bort honom på känt CIA-maner.

Bakgrunden till mordet på Libyens ledare Muammar Khadaffi är att denne blev för självständig i förhållande till USA:s oligarker och bankirer. Han började i likhet med Saddam Hussein att handla sin olja i annat än dollar. Genom en överenskommelse med Gulfstaterna efter avskaffande av guldmyntfoten skulle ju all olja handlas i dollar som en sorts säkerhet för dollarns värde. Som motprestation lovade USA att skydda Gulfens oligarker militärt. Denna ordning är fortfarande ryggraden i upprätthållandet av dollarn som världens reservvaluta. Idag ligger det tidigare välordnade och välmående Libyen i ruiner och slits sönder av inbördesstrider mellan olika rivaliserande terroristgrupper. Svensk militär medverkade aktivt i denna förstörelse och destabilisering av ett land genom insatser med svenska JAS-plan.

Det korrupta mönstret går igen i allt USA gör. Kiev-kuppen mot Ukrainas demokratiskt valde president Viktor Janukovytj år 2014 handlade bl.a. om kontroll över gasleveranser. Efter kuppen har sonen till USA:s vicepresident Hunter Biden och utrikesminister Kerrys svärson Chris Heinz tillsammans med affärsvännen Devon Archer gått in Ukrainas största gasföretag Burisma via sitt bolag Rosemart Seneca Partners. Herrarna sitter i Burismas styrelse och deltar även operativt i ledningen. Den informationen borde rimligen varit känd för Sveriges statsminister Löfven, när han i slutet av augusti med öppna armar tog emot Joe Biden i Rosenbad och tillät honom att på en öppen presskonferens beordra Sverige att motsätta sig Rysslands och Tysklands Nord Stream 2 projekt. Svenska politikers naivitet och underdåniga respekt för USA-oligarkerna saknar motstycke.

USA/NATO:s eskalerande och ytterst riskabla vapenskrammel mot Ryssland som Sverige medverkar i följer samma mönster. Den angloamerikanska oligarkin får inte en lugn stund innan de även kunnat kolonisera Rysslands enorma naturresurser. Det gäller bl.a. att snuva Kina på kontrollen över dem. Man var på god väg under Jeltsins presidentperiod efter Sovjets fall. Oligarkernas storföretag och agenter strömmade in i Ryssland, agenterna oftast förklädda som s.k. NGO. Som vanligt leddes anstormningen och intrigerna av oligarken George Soros (hans som ser ut som mörkrets kejsare i Stjärnornas krig). När Putin kom till makten stoppade han allt detta och slängde ut organisationerna, det är förklaringen bakom den besinningslösa hatkampanjen mot honom i oligarkernas medier som papegojas i SvD, DN och SVT. Målet har varit att åter destabilisera Ryssland och få Putin bortkuppad genom att provocera fram en ny ruinerande kapprustning och att med ekonomiska sanktioner skada rysk ekonomi. Som Bidens order till Löfven visar är ett syfte att hindra ryska gasleveranser till EU.

Robert F Kennedy Jr skriver att när vi betraktar historien, är det hisnande att reflektera över den uppseendeväckande överensstämmelsen mellan i stort sett varje av USA:s våldsinterventioner i Mellanöstern efter Andra Världskriget och miserabla misslyckanden och horribelt dyra bakslag. (Detta gäller fö i stort sett alla USA:s militära interventioner, red anm.) En rapport från Pentagon 1997 fann att data visar en stark korrelation mellan USA:s engagemang utomlands och ökade terroristattacker riktade mot USA. (efter 2001 har världens terrorism ökat med 6500%, red anm) Låt oss erkänna det; det vi kallar ”kriget mot terrorn” är bara ytterligare ett oljekrig. … De enda vinnarna har varit rustningsindustrierna och oljebolagen som gjort historiska vinster, underrättelseföretagen som vuxit exponentiellt i makt och inflytande till skada för vår frihet och jihadisterna som ständigt använt våra interventioner som sitt bästa rekryteringsverktyg. … I denna process, har vi hjälpt våra värsta fiender och omvandlat Amerika, en gång världens fyrbåk för frihet, till en nationell övervakningsstat och en internationell moralisk paria.

Kennedy avslutar sin artikel med att likt Donald Trump deklarera att det är dags för amerikaner att styra Amerika bort från denna nya imperialism och tillbaka till idealismens och demokratins väg. Att återupprätta USA:s storhet. Med den av oligarkerna genomkorrumperade Hillary Clinton i Vita Huset kommer det moraliska förfallet och oligarkernas nykolonialism att bara fortsätta.

Länkar för den som vill läsa mer om problemet:

http://www.thepoliticalinsider.com/wikileaks-confirms-hillary-sold-weapons-isis-drops-another-bombshell-breaking-news/

http://newsvoice.se/2016/10/05/hillary-clinton-uppviglar-till-regimskiften-varlden-runt/

http://theduran.com/george-soros-smells-war-blood-profits-calls-world-to-unite-against-vladimir-putin/

http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/saudi-arabia-stoning-un-children-united-nations-a7349861.html

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3502079/Saudi-Arabia-s-kingdom-savagery-DOES-Britain-cosy-butchers.html

http://www.huffingtonpost.com/alastair-crooke/isis-wahhabism-saudi-arabia_b_5717157.html

https://www.youtube.com/watch?v=9RC1Mepk_Sw

https://www.youtube.com/watch?v=l-Xqgu19dwQ

http://www.mirror.co.uk/news/world-news/isis-chopping-limbs-children-punishment-8996629

http://russia-insider.com/en/politics/us-state-department-coup-moves-greece-next/ri16720

http://www.strategic-culture.org/news/2016/04/28/seymour-hersh-hillary-approved-sending-libya-sarin-syrian-rebels.html