Min gamla kurskompis från Chalmers Anders Thorén har gjort denna analys av det tragiska förfall som drabbat den tidigare kvalitetstidningen Svenska Dagbladet.Han har länge bott i Kina och fått ett utifrånperspektiv på hur inskränkt den svenska samhällsdebatten blivit. Som gammal styrelseledamot i tidningen tycker jag utvecklingen är djupt tragisk. De publicistiska giganter som tidigare lett tidningen vrider sig i sina gravar. Läs och säg vad ni tycker, har SvD blivit en trollblaska?

800px-mitt_pa_golvet_stod_en_oppen_kista_och_sutto_tva_forskrackliga_troll

Läste just en av SvD nyligen publicerad chat mellan en amerikansk republikan och vad som sades vara deras läsare. Titeln var ”Därför får det trots allt bli Trump” Artikeln handlade om att den registrerade republikanen Mr Noone som ”trots allt” skulle rösta på Trump. För att förklara sig deltog han i en chat med några, som sades vara SvD läsare. Denna mycket vinklade artikel fick mig att skriva denna artikel.

När man studerar frågorna, så blev åtminstone jag övertygad om, att frågorna skrivits ihop av någon svensk journalist och definitivt inte av SvD läsare. Frågorna vittnar alternativt också om, hur hjärntvättade svenska folket tycks ha blivit eller också har tidningen skrivit ihop frågorna på ett sådant vis att man på ett oblygt sätt försöker att hjärntvätta läsarna.

Jag har under en tid ägnat rätt mycket tid åt att följa det amerikanska valet, eftersom jag anser det är ytterst viktigt för vår framtid, vem som blir president i USA. Jag följer både ”Corporate media” och ”Independent media”. Liksom i Sverige bedriver corporate media i USA (tidigare benämning MSM, men de är knappast mainstream längre) en oförblommerad kampanj för etablissemanget och Hillary Clinton.

Att Hillary Clinton är en av de mest korrupta amerikanska politiker, som någonsin funnits, är tydligen inget argument som biter på SvD. Utan hon utmålas som arbetar- och medelklassens räddare, när hon i själva verket är köpt av oligarkerna på Wall Street. När man är i Sverige och försöker debattera och påpeka detta för svenskar blir man ganska snart ovän med många. Stödet för HRC sitter så djupt, att det nästan är religiöst. Man kan bara förundra sig.

Redan rubriken på detta SvD alster skriker ut deras åsikt. Att man skriver ”trots allt” visar ju vad tidningen tycker. Egentligen borde det ju stå enligt min mening ”tack vare allt” med ”allt” menar jag ju då alla Clintons korruptionsskandaler. Den tidigare republikanske talmannen Newt Gingrich sade just på TV ( Fox Hannety show) ”Hillary Clinton is the most corrupt candidate ever to run for president”. Både den amerikanska och den svenska pressen tiger så mycket de kan om denna korruption. Det är kanske bekant att jag sedan länge bor i Kina. Hade en kinesisk politiker gjort vad Hillary Clinton gjort kan jag garantera den hade fått ett mycket mångårigt fämgelsestraff.

 

Men låt oss ta en titt på frågorna från ”SvD läsare” till denne amerikan och kommentera dem:

 1. I Sverige är många människor chockade över att så många amerikaner kommer att rösta på en galen person som Donald Trump. Kan du förstå den känslan, och hur känner du inför det?

Man skall alltså utgå ifrån att Trump är galen? Det är ett axiom.

 1. Bortsett från eposten och Benghazi-attacken, vilka misstag tycker du att Clinton har gjort? Hur kan du jämföra dem med Trumps skumma affärer, som Trump University?

Listan över Clintons skumraskaffärer kan göras hur lång som helst. Clinton foundation, hur man stal nomineringen från Sanders, accepterat pengar från Saudi, plundrade Haiti, instigerar våldsattacker på Trumps rallyn osv. Alla, som inte sett filmen ”Clinton Cash” borde gå till Youtube och se den. Alla försök till valfusk där medarbetare från Demokratiska Partiet försöker registrera illegala flyktingar och döda människor för att utöka sin röstbas. Man är högljutt emot att införa id-tvång i de stater, som inte redan infört det. Det anser att det är rasistiskt att be någon legitimera sig.

 1. Håller du med om att man kan ta kvinnor mellan benen om man är en stjärna? Det gör inte jag!

Tror ni allvarligt att en SvD läsare ställt den frågan? Det finns bara ett svar. Bill Clinton står för aktion (våldtäkter och aktivt tafsande) medan Trump sköter grabbsnacket. Man borde skicka Eliassons armband till alla Bill Clintons dambekanta.

 1. Av alla saker som Trump har sagt att han ska göra, vilka tror du han kommer att infria? Som att bygga en mur mot Mexiko?

Titta på detta youtubeclip som jämför Trumps uttalande med tidigare från Clintons:

https://www.youtube.com/watch?v=OK6ixvKxw7E

Det finns också många clip där Bill Clinton säger samma sak, men när Trump säger det, är det rasism.

 1. Vilken är huvudanledningen till att du kommer att rösta på Trump, förutom att han är den republikanske kandidaten?

Här är förstås svaret att Trump är den republikanske kandidaten

 1. Varför tror du att två så hatade personer har blivit kandidater för de två partierna?

Vem har sagt att Trump är hatad förutom media. Han drar 10 tusentals människor på sina rallyn. På mig verkar det som om han inte är så värst hatad. Bara etablissemanget hatar honom, för de har allt att förlora på hans eventuella framtida politik.

 1. Om du fick välja, skulle du föredra en annan republikansk kandidat? Och i så fall, vem skulle det vara?

Pense är svaret, han blir ju VP.

 1. Vad tror du om framtiden för kvinnors rättigheter i USA?

Den frågan har konstruerats för att visa, att kvinnors rättigheter är i fara om Trump vinner, medan Clinton utan att kritiseras kan ta emot miljontals dollar från Saudi med deras kvinnofientliga politik. Bill Clinton fick i födelsedagspresent en check på 1 miljon dollar från Qatar.

 1. Vad menar DT när han säger att vi måste lista ut det ”muslimska problemet”?

Den frågan har konstuerats för att påpeka att det inte finns ett muslimskt problem någonstans i världen.

 1. Hur kommer det sig att en majoritet av vita, fattiga, outbildade personer röstar för Trump i stället för Clinton? De kommer förmodligen att förlora finansiellt på att göra det.H

Den här frågan har konstruerats, för att folk skall tro att Clinton på något sätt skulle vara de låg- och medelavlönade människornas beskyddare, när det i själva verket är tvärtom. Trump är svaret på en revolt mot det etablerade sociala systemet där dessa grupper är totalt förbisedda. Jag rekommenderar er att följa Wikileaks publiceringar av Clintons välbetalda tal (Miljonbelopp i SEK) till Wall Street-maffian, där hon uttrycker sin riktiga mening och medger att hon har en mening officiellt och en annan privat. Wikileaks har publicerad delar av dem. Det går också att läsa en artikel här:

http://www.zerohedge.com/news/2016-10-15/here-are-hillary-clintons-three-speeches-goldman-sachs-which-she-was-paid-675000

Men det kanske är rasistiskt att läsa Zerohedge.

Jag läste någonstans en undersökning, som jag tror det var i Metro, om jag minns rätt, att 8 av 10 svenskar skulle rösta på Clinton, om de kunde ha röstat i det amerikanska presidentvalet. Jag tycker detta är mycket skrämmande av flera orsaker:

 1. Med Clinton som president kommer kriget i mellanöstern med all sannolikhet att eskalera och det hela kan mycket lätt bli okontrollerbart, med nya flyktingstömmar till Europa. Krig med Ryssland i Syrien kan också lätt spåra ur.
 2. Med Clinton som president kommer storfinansen att ta över och demokratin försvagas. Det kan inte nog poängteras, hur viktigt det är att USA förblir demokratiskt, för vi svenskar är så hjärntvättade och sitter så fast i EU och har absolut ingenting att sätta emot om världspolitiken spårar ur. Sverige och EU kommer med all sannolikhet att haverera, men det går kanske att lösa, så länge USA finns kvar som demokratisk nation. Jag vet Lars Bern har beskrivit detta i många artiklar, så det är onödigt att orda mer om det här.
 3. Med Clintons ”öppna gränser” politik hänger oroligheter eller rent av ett inbördeskrig i USA i kuften.
 4. Clintons hälsa är med all sannolikhet mycket bräcklig, men ingen har granskat hennes VP kandidat Tim Kaine. Sannolikheten att han får ta över redan under den första 4 års perioden är mycket stor.

 

Detta är ett ödesval även för Europa och Sverige.

 

Shanghai 25/10 2016

Anders Thorén