Börje Ekholm som VD för Ericsson markerar slutet som svenskt företag

images

Igår kom meddelandet från Ericssons styrelse att man utser styrelseledamoten och nyligen avgångne VD:n för Investor Börje Ekholm till ny VD i telekombolaget Ericsson. Ekholm som numer är bosatt i USA kommer inte att flytta hem, utan det viktiga jobbet kommer att skötas från USA. Det visar att valet av VD inte är någon långsiktig lösning. Han deklarerade att det kommer att bli fler bantningar och städåtgärder än de redan aviserade.

De två huvudägarna i Ericsson – Investor och Industrivärden har två huvudstrategier att välja mellan för att ta itu med bolagets stora problem efter att man tappat den världsledande positionen inom telekomsystem till kinesiska Huawei. Antingen gör man en rejäl utvecklings- och marknadssatsning för att försöka ta tillbaka den förlorade positionen vid lanseringen av nästa teknikgeneration kallad 5g, eller så genomför man en rejäl bantning för att på kort sikt komma tillbaka till lönsamhet. Det senare för att få upp priset på företaget vid en senare försäljning.

Jag tror mig veta hur ägarna Lundberg och Wallenberg numer tänker i situationer som denna. Valet av Ekholm som VD är i mina ögon en klar signal från ägarna om att man valt den senare strategin – att klä upp bruden för att få henne bortgift. Det har ju länge pratats om amerikanska Cisco som en tänkbar köpare. Inför intensiva förhandlingar om en försäljning till Cisco är det ju ingen nackdel om VD finns i USA.

Med ett övertagande från Cisco befarar jag att vi kommer att få se en liknande utveckling för Ericsson som den som drabbade Saabs personbilar, när de såldes till amerikanska GM och Volvo PV, när det såldes till amerikanska Ford. Amerikanska ägare i svenska företag har vi dålig erfarenhet av. Tyvärr är främst Wallenbergs numer starkt insyltade med den styrande amerikanska oligarkin vilket minskat deras nationella lojalitet och Lundberg ogillar denna typ av högriskinvesteringar och vill säkert snabbt komma ur sitt ägande av det skälet.

 

Den dagliga NATO-propagandan i MSM rullar vidare

Vi kan läsa i våra numera renodlade propagandaorgan för NATO – svenska MSM – att Ryssland vågar sig in i Östersjön med sina örlogsfartyg. Detta är givetvis ytterst upprörande enligt propagandablad som SvD och DN, trots att Ryssland har egna örlogshamnar i såväl Leningrad-området som i Kaliningrad. Propaganda om hur otroligt hotfulla ryssarna är, är givetvis totalt löjeväckande. Självklart har Ryssland suverän rätt att angöra sitt eget territorium. Dagens Ryssland är därtill ett långt mindre hot mot andra länder än en gång Sovjetunionen var, man har en militärbudget som är ca. 20% av forna Sovjets och 5-6% av NATO:s. Glöm inte bort att det är USA/NATO som startat i stort sett alla krig under senare decennier – inte Ryssland.

Självklarat har vi inte rätt att vara kritiska mot vad ryssarna gör på sitt eget territorium som svar på det intensiva vapenskrammel som USA/NATO ägnat sig åt under senare år. Då finns det större anledning att höja på ögonbrynen inför USA:s allt mer provokativa militära närvaro i vårt närområde. Ni kan ju fundera på vilken den amerikanska reaktionen skulle vara om ryska militära styrkor kröp lika nära inpå USA:s gränser.

Propagandabladet SvD har idag även en upprörd artikel om att Sverige inte inbjudits till det pågående NATO-mötet. Varför skulle vi bli inbjudna till ett möte med en förening där vi inte är medlemmar och där svenska folket inte heller vill att vi skall vara det? Den illa dolda NATO-propagandan i SvD är så pinsam att man skäms.

Vi kan idag notera ett ökande militärt hot i närområdet till följd av USA/NATO-kampanjen för att försöka destabilisera Ryssland. Efter den huvudlösa avrustningen av vår försvarsförmåga som tidigare S-regeringar påbörjat och som slutgiltigt genomfördes av Alliansregeringens tokiga globalister, måste vi givetvis återupprätta ett tillräckligt starkt försvar för att kunna hävda vårt territorium. Ett medlemskap i NATO är inte någon väg att slippa denna investering. Från NATO kommer man att kräva en betydande upprustning för att godkänna landet som medlem.

Sverige skall förbli alliansfritt vilket tjänat oss väl i 200 år, men det förutsätter att vi är herrar över vårt eget land. Den enda situation där det är motiverat att överväga att söka sig till NATO är om Finland skulle låta ansluta sig, vilket jag tar för ytterst osannolikt.