Ville3

Bloggen har på tio månader passerat 2 miljoner visningar. Antalet besök på bloggen ökar stadigt och ligger nu omkring 15.000 per dygn, alltså en årstakt över 5 miljoner visningar. Det är givetvis en glädjande utveckling som visar att den typ av opinionsbildning och debatt som bloggen representerar ökar stadigt, medan etablissemangets MSM (Main Stream Media) minskar lika stadigt.

MSM:s och journalistkårens fiasko i bevakningen av det amerikanska valet, där man tog ensidigt parti för en kandidat och förminskade sin roll från kritiskt granskande journalism till renodlad politisk propaganda, markerar säkert svanesången för MSM:s och journalismens roll inom opinionsbildning och allsidig debatt. Detta gäller i högsta grad svenska tidningar som SvD, DN, DI och de två boulevardtidningarna samt statliga Public Service – SVT och SR.

Det faktum att Trump valdes av folket till president trots att han hade i stort sett hela västvärldens etablerade medier och journalister som uttalade aktiva motståndare talar sitt tydliga språk. Vanligt folk har genomskådat etablissemangets propagandamedier och bryr sig allt mindre om dem. Medieutredningen som nu vill att etablissemanget skall få resurser att sitta och distribuera våra skattepengar för att hålla medier med deras politiskt korrekta åsikterna vid liv, kommer inte att lyckas eftersom läsarna och tittarna vänder dem ryggen.

Anthropocene som är helt partipolitiskt oberoende produceras av en ensam pensionär utan några ekonomiska resurser. Bloggen lever på sina läsare och dem kan inga skattesubventioner i världen ersätta.

Tack för ert stöd!