462px-Peter_Wolodarski_2013

Min vän Anders Thoren som följer vår politiska debatt ifrån Kinesisk horisont pekar på en skrämmande utveckling i hela den politiskt korrekta västvärlden som för oss allt närmare etablissemangets censur av våra medier.

Anders Thoren:

En av de viktigaste lagarna i en demokratisk stat är yttrandefriheten med tillhörande lagar om tryckfrihet. Bland de viktiga demokratiska spelreglerna är givetvis också sådant som mötesfrihet och föreningsfrihet. Likheten inför lagen är också en sådan, som vi tror självklar sak, i ett demokratiskt land. Det är med stor förundran, som jag nu ser hur dessa självklara rättigheter har kommit under ett ökande ifrågasättande.

I Sverige firade vi i år tryckfrihetens 250 års jubileum. Vi slår oss för bröstet och berömmer oss för att ha en så gammal förordning. Den skulle ju firas på bokmässan i Göteborg. Debacklet med tidningen Nya Tider gav en mycket dålig eftersmak hur det egentligen står till i Sverige.

Nu diskuteras också hur ett nytt presstöd skall utformas. Om jag förstått hur förslaget utformats, frångår det allt vad demokratiska principer heter. Den befintliga pressen skall själva bestämma hur och till vem pengarna skall fördelas. Fria tidningar och alternativa media kommer givetvis att bli utan bidrag. Detta kanske inte strider mot tryckfrihetslagen bokstav, men enligt min mening är det en kraftig inskränkning av tryckfriheten och dessutom ett brott mot likabehandling inför lagen, som borde förhindras till varje pris.

När jag undersökte vad som skrivits om tryckfriheten snubblade jag på nedanstående artikel från DN: ”Bitter eftersmak när det skålas för tryckfriheten” av Wolodarski (bilden).

Först i min enfald trodde jag att han försvarar tryckfriheten, men istället gråter han krokodiltårar över att GP i Göteborg gått i konkurs, vilket dessutom förmodligen förlänger livet på hans egen tidning.

Också i Sverige debatteras det om fake news, där givetvis den etablerade pressen är de goda sanningssägarna, medan den fria pressen är den onda.

I Sverige kan dock vilken minister som helst ställa sig upp och ljuga folk i ansiktet hur mycket som helst helt ostraffat. Jag vill bara påminna om ministern, som på en presskonferens talade om, att han skulle skicka hem 80,000 immigranter, som nekats uppehållstillstånd bara i år. Hur många tror ni att det blev? Jag vet inte, men skulle bli förvånad, om det var över 800, alltså antagligen två nollor fel. När han stod där och sade detta var han helt säkert medveten om sin lögn, för granskade man budgeten fanns inga pengar avsatta för att göra dessa avvisningar.

I Sverige har vi också gummiparagrafen ”Hets mot folkgrupp” som bara används för att jaga kritiker till den förda politiken. Svenskarna är ju ingen ”folkgrupp”, som det går att hetsa mot.

Lika illa ställt är det i övriga Europa. I Tyskland stiftar Merkel lagar om censur av

Facebook och Twitter och tidningarna självcensurerar för fullt för att inte stöta sig med henne. Mark Zuckerberg diskuterar med Merkel hur censuren på Facebook skall gå till. Den nya lagen om censur påminner mycket om en mörk tid i detta land.

För att få riktig kontroll på nyhetsflödet skall nu Merkels regering inrätta ett eget ”Sanningsministerium” i Orwellsk anda för att kontrollera flödet av ”Fake News”. Vem bestämmer vad som är fake news? Se der Spieglartikeln (tyska):

Eller denna Breitbart artikel.

Det hela påminner mycket om Tyskland på trettiotalet. Det hela slutar väl med att AfD kommer att nå stora framgångar i nästa förbundsdags val.

I Holland är partiledaren Wilder åtalad och fälld för att frågat publiken om den vill ha fler eller färre Marockaner i landet. Tack vare detta åtal så kommer förmodligen hans parti att bli landets största vid nästa val. Wilder är ju mycket radikal i sina åsikter. Se hans artikel i Zerohedge: http://www.zerohedge.com/news/2016-12-22/geert-wilders-warns-political-revolution-brewing-europe

Ni ser vilken framtid Europa går till mötes. Den svenska mellanmjölksdebatten är ju ganska lam jämfört med detta.

Frankrike behöver ju ingen lång beskrivning. Marine le Pen ligger ju bra till i sympatiundersökningarna inför nästa års presidentval.

Wikileaks jagas besinningslöst bl. a. med hjälp av den svenska polisen. Behandlingen av Assange av svenska myndigheter kan bara bero på att man har blivit tillsagda av Obama att driva detta åtal. Det verkar ju på nyligen frisläppta dokument, som de kvinnor det handlar om, inte har varit så angelägna om att åtala honom. Det skulle vara intressant att veta vilka påtryckningar, som utövats på den svenska regeringen i detta fall.

I USA har Obama besinningslöst jagat alla journalister och ”wisselblowers” och en stor debatt om ”Fake News” har blossat upp. Myndigheternas och den etablerade pressens definition av fake news är, att det är de nyheter, som förmedlas av fria oberoende nätsajter, som finns i stort antal i USA, som är fake. Många av dessa sajter har fler läsare än den etablerade pressen. Särskilt under presidentvalskampanjen, som nu avslutats, har ju den etablerade pressen och de stora TV kanalerna mycket ensidigt tagit ställning för Hillary Clinton och publicerat hur myckt fake news om Trump som helst. Trots det har Donald Trump vunnit valkampanjen. Det visar på betydelsen av de alternativa medierna och att folkets tillit till den etablerade pressen och TV kanalerna är på en ”all time low”. Hillary Clinton förespråkar nu åtgärder

mot ”Fake News” vilket i hennes värld betyder censur av de alternativa medierna. Se ca 6 min in i videon .

Hillary Clinton är just den rätta att tala om fake news. Normalt kommer det ju inte ett sant ord ur henne, se denna Youtube video.

Även USA har nu fått sitt ”Sanningsministerium” sedan Obama signerat ett lagförslag om inrättande av ”Countering Disinformation And Propaganda Act

Man får väl hoppas på att Trump är mer öppen för att skydda det fria ordet och upprätthålla konstitutionen och dess första amendment om alla medborgares rätt att yttra sig.

Det fria ordet i västvärlden är under attack som aldrig tidigare. Det, som förvånar mig mest, är hur lite debatt det är i Sverige om detta. Så vitt jag kan se finns det inget parti, som har detta på agendan, som ett prioriterat tema. Istället firar vi tryckfrihetens 250 årsjubileum med att diskutera huruvida Nya Tider skall få ställa ut på bokmässan. Vi borde skämmas rejält.