Jag har i min bekantskapskrets många personer med en borglig politisk övertygelse som planerar att rösta på SD i nästa val. Detta trots att de innerst inne inte känner någon direkt sympati för partiet. Deras ställningstagande bygger inte på att de direkt attraheras av SD, utan på att de känner sig svikna av allianspartierna som efter senaste valet röstade fram en vänsterregering genom att ingå den odemokratiska Decemberöverenskommelsen. Sveket mot folkviljan uppfattades mycket negativt av flertalet borgliga väljare.

Jag känner även en rad killar i blåkläder som är eller var med i LO och som förr alltid röstade på socialdemokraterna, men som nu kommer att rösta på SD. Deras val är främst en reaktion på en släpphänt flykting- och integrationspolitik från sossarnas sida. Det handlar om både vidöppna gränser och en alltför överseende hantering av alla ekonomiska lycksökare som tagit sig in i landet. De ser även en eskalerande våldsvåg som den S-märkta poliskåren tappat kontrollen över – personrån och våldtäkter drabbar dessutom mest deras barn.

Strategin från etablissemangets sju partier visavi SD har varit isolering och utfrysning. Politiken bär Fredrik Reinfeldts signum. Hans ganska obegåvade tanke var, att om alla andra partier låtsades som om SD inte fanns, så skulle man på det sättet straffa alla dumma väljare som röstat på dem. De skulle då ge upp och komma tillbaka till etablissemangspartierna. Idag vet vi att den strategin totalt misslyckats, istället har de egna väljarna börjat strömma över till SD.

Frustrationen över att alliansen svek folkets vilja och släppte fram den katastrofalt dåliga Löfven-regeringen gör att rader av alliansväljare tänker proteströsta på SD i nästa val. Det kommer man att fortsätta med tills alla allianspartierna gör som nu KD:s Ebba Busch Thor valt att göra.

KD:s besked innebär att den allianssympatisör som tänkt proteströsta på SD nu får ett bra alternativ. Man kan istället lägga sin röst på KD i vetskap om att det ger en signal om att men efter valet hellre ser en alliansregering med ett majoritetsunderlag ihop med SD, än ytterligare fyra år med en vacklande inkompetent rödgrön regering. En röst på KD ger även en signal om att man vill att folkets majoritet skall bestämma vilka som skall regera.

Nu väntar vi bara på motsvarande besked från övriga allianspartier, så skall ni se att SD snart blir ett mindre parti bland de övriga. Fortsätter man den hallstarriga Reinfeldt-strategin tror jag SD vinner nästa val och blir riksdagens största parti.

Följ Ebba Busch Thors kloka exempel alliansen!

Lars Bern