Från vännen Anders Thorén som i ett kvarts sekel betraktat Sverige på behörigt avstånd från kinesisk horisont, har jag fått följande informativa krönika. Anders bor och verkar i Shanghai och är gift med en kinesiska.

Jag tycker att alla ni som vurmade för denna kvinna i presidentvalet har anledning att känna er skamsna idag. Det är ingen ursäkt att svenska agendasättande MSM som SVT, SR, SvD, DN m.fl. undviker att förmedla dessa viktiga fakta. Med dagens Fake News medier är det vår skyldighet att själva se till att informera oss.

Lars Bern

 

Den nakna kejsarinnan

Under november 2016 var jag på resa genom Sverige, vilket jag dokumenterade i en artikel på detta forum.

I denna artikel gör jag ett försök att analysera utvecklingen i USA under President Trumps första år och då speciellt vad som hänt med Hillary Clinton, som ju alla i Sverige var religiöst övertygade om, att hon skulle vinna en storseger och bli USAs första kvinnliga president. Även om jag är mycket besviken på Trumps sätt att uppfylla sina vallöften, framför allt att göra slut på krigen, så är jag fortfarande övertygad om att Hillary som president hade blivit en katastrof för hela västvärlden, genom att starta WW3.

Det politiska etablissemanget i USA har ju efter valet verkligen försökt starta en revolution i USA genom attacker på president Trump. Alla av Obama utnämnda byråkrater har svurit sig samman för att attackera Trump. Man började med att hitta på Russiagate och när det inte fungerar har man gått till plan B som innebär att man skall försöka få honom förklarad psykiskt sjuk och spärra in honom. Vad man verkligen är rädd för är att Trump avslöjar korruptionen bland nästan alla politiker i USA.

I det nya politiska klimatet, som uppstått sedan den nya administrationen tog makten och Trump har börjat med att ”Drain the Swamp” har äntligen Clintons korruption har börjat att komma upp i ljuset. För en utomstående kan man bara förfasa sig över hur en politiker kan vara så korrupt och fortfarande gå lös. Denna artikel syftar till att göra en liten överblick över vad som är på gång. Ni får antagligen inte läsa i MSM vare sig i Sverige eller USA utan informationen kommer huvudsakligen från alternativa källor på internet.

Nedan följer en sammanställning av vad som pågår:

  1. ”Russiagate”

När Clinton förlorade valet startade hon en våldsam kampanj att smutskasta Trump genom att anklaga honom för att ha samarbetat med Putin, för att påverka valutgången. Målsättningen var att få sätta igång en ”Impeachment” process och få honom avsatt. Clintons kampanj betalade genom ombud en före detta brittisk spion (Steele) att skriva ihop en historia helt säkert baserad på lögner om, hur han varit med prostituerade på ett hotell i Moskva etc. Hon hade också hjälp av FBI, CIA och justitiedepartementet, som sedan använde denna falska dossier till att införskaffa ett avlyssningstillstånd på Trump och hans medarbetare under övergångsperioden. Högt uppsatta byråkrater inom Obama administrationen jobbade hårt för att avsätta Trump. En helt otrolig politisering av dessa ämbeten. Denna historia rullas nu upp och kommer med all säkerhet att leda till fängelse för en hel del personer.

  1. Clinton Foundation.

Clinton startade för många år sedan sin ”Clinton Foundation”. En så kallad välgörenhets-organisation, som arbetar med välgörenhetsprojekt i den fattiga delen av världen. Denna typ av organisation har i USA en speciell skattestatus, så gåvor dit är avdragsgilla för givarna och för organisationen självt. Ett absolut villkor är dock att minst 51% av intäkterna går till välgörenhet. Enligt rapporter kan man dock räkna procenttalen Clintons organisation använder till välgörenhet på händernas fingrar. Istället är denna foundation förmodligen ett sätt att tvätta pengar. Den tar emot mutor för politiska tjänster och beslut i Washington, som sedan slussas tillbaka på olika sätt. FBI har äntligen tillåtits startad en undersökning, om

vad som pågår. Vill man veta mer kan man leta upp filmen ”Clinton Cash” på Youtube (Se nedan) eller köpa boken med samma namn, som framför allt beskriver hur Haiti lurades på alla bidragspengar efter den stora jordbävningen där.

  1. E-mail skandalen

Clinton ville inte använda statens mejlsystem för sina mejl. Det finns antagligen flera orsaker till det. En viktig orsak var, att på så sätt kunde hon undvika att behöva publicera sina mejl, om någon skickade en sådan önskan genom ”Freedom of Information Act”. Ett andra skäl är förmodligen att mejlen skulle avslöja hennes ”Pay for play” aktiviteter. Dvs att hon förmodligen utförde politiska tjänster mot donationer till Clinton Foundation. När FBI begärde in mejlen i sin undersökning raderade hon fort mejlen istället för tillhandahålla dem. Detta att förstöra ev. bevismaterial, som har begärts in, är ett allvarligt brott i USA.

Vad som nu också tillkommit är att hennes assistent Huma Abedin lade upp en back-up kopia på sin laptop hemma, som FBI hittade, när man undersökte de sexbrott Humas man anklagats för. Så denna mejlskandal har blossat upp igen. Detta kommer säkerligen att explodera.

  1. Uranium One skandalen

För några år sedan köpte en rysk firma via en kedjetransaktion 20% av USAs urantillgångar. Givetvis, speciellt idag med den nya rysshysterin, en ganska tvivelaktig transaktion. Eftersom det var en strategiskt betydelsefull transaktion krävde den tillstånd av regeringen Obama. Flera departement måste tillstyrka, bl.a. utrikesdepartementet där Hillary Clinton var utrikesminister. Av en ren händelse mottog Clinton donationer från de inblandade på över 100 miljoner dollar och Bill Clinton fick ett uppdrag att hålla ett föredrag för en inblandad bank i Moskva för ett arvode av 500.000 $. Det intressanta här är att FBI hade en spion, som infiltrerat köparen och visste att stora mängder cash bytt ägare i samband med köpet. Till en början blev han försedd med munkorg, men skall nu vittna inför kongressen. Det skall bli intressant att se hur det utvecklas. Hur mycket av pengarna till Clinton Foundation letat sig fram till de inblandade? Man förstår hur viktigt det var att en hel del mejl försvann.

  1. Benghazi skandalen

Benghazi är en stad i Libyen där USA hade ett konsulat. Det anfölls av ISIS terrorister och den libyske USA ambassadören och några av hans medarbetare dödades. Regeringen med Clinton som utrikesminister kokade ihop en historia om en videofilm, som orsakade ett spontant uppror. I verkligheten var antagligen konsulatet inblandade i vapensmuggling till ISIS och Clinton ville inte att detta kom ut, så hon ignorerade deras rop på förstärkning av bevakningen.

  1. Annat

Det är mycket annat som stör bilden av Hillary Clinton. Hennes sätt att manövrera ut Bernie Sanders genom att stjäla nomineringen, IT skandalen med bröderna Awan, mordet på Set Rich, som läckte E-mejlen till Wikileaks stör bilden, men alltför lite information är tillgänglig för att kommentera detta ytterligare.

Detta var en summarisk genomgång av vad som pågår. Lägger man till Clintons inställning till yttrandefrihet och hennes krigsvilja är jag tacksam för att Trump vann valet i USA. Kanske har 1984 flyttats ytterligare några år framåt, så vi fortfarande kan yttra oss. De nya lagförslagen i Sverige ger ju verkligen upphov till framtida tveksamheter. George Orwell är en av de författare jag beundrar mest. På hans tid fanns ju knappast ens TV. Hoten mot yttrandefriheten är allvarliga, men det får bli föremål för en annan artikel.

Den stora frågan är om Hillary Clinton kan klara sig utan att bli åtalad och skickad i fängelse. Jag tror att till sist man kommer att visa att ingen står över lagen, men det kommer att ta tid, för det är många som kämpar emot.

Till sist ett par Youtube videos som hör till ämnet:

Abby Martin är en undersökande journalist på vänsterkanten, som trots det har hon en hel del synpunkter på Hillary Clinton.

Victor Davis Hanson är professor i historia och gjort många intressanta föredrag på Youtube och som har en hel del synpunkter på varför Trump vann valet.

Filmen om Clinton Cash finns här.

Anders Thorén