Nu skall jag göra ett sällsynt undantag och berätta lite om mitt eget liv just nu.

Jag började den här sista sommardagen med att bryta en tre dagars fasta. Jag tycker det är jättejobbigt att fasta, men känner att jag behöver det ibland för att nystarta min metabolism och regenerera mitt immunförsvar. Jag vaknade i morse 2 kg lättare, hade perfekt blodtryck och mycket lågt fasteblodsocker. Jag mådde utmärkt och kunde börja min morgon med en skål med Arlas ekologiska fullfettsyogurt med en näve skogsblåbär. På det drack jag en blandning av 40 g ekologisk kokosolja i vilken jag löst en rågad matsked ekologiskt gurkmejapulver, en rågad tesked ekologiskt ingefärapulver, en halv tesked chilipeppar och en halv tesked nymald svartpeppar. Över det hällde jag lite varmt vatten och drack det. Inte särskilt gott, men vad gör man inte för att hålla alla inflammationer borta. Sedan åt jag scrambled eggs på tre ekologiska ägg, en halv dl 40% ekologisk grädde och ekologiskt smör samt ett halvt pkt stekt bacon. Till detta drack jag ett te på sex olika örter från våra vanligaste ogräs och så tog jag två tabletter av Johan de Faires utmärkta probiotikum Adileum för att försäkra mig om en god tarmflora.

Måltiden gjorde mig mätt och belåten efter fastan. Jag tog min ständiga följeslagerska tiken Humla på en 8 km promenad runt Dalarö i ett skönt sommarsolsväder. Som vanligt mötte vi flera trevliga människor och Humla träffade några av sina hundkompisar.

Mina intensiva studier av den medicinska vetenskapen och vår kropps beroende av vad vi stoppar i oss, har lett mig fram till denna livsföring. Trots mina 77 år tar jag inga av Big Pharmas s.k. mediciner, bara några kosttillskott som jag valt själv. Jag mår utmärkt och har fått alla tidigare krämpor under kontroll. Jag känner mig betydligt yngre och friskare än jag gjorde för 20 till 30 år sedan. Men enligt skolmedicinen som styrs av Big Pharma borde jag snart dö av någon kardiovaskulär åkomma p.g.a. den feta mat jag äter. Just nu känner jag mig inte orolig för det.

Detta tycker jag var en bra avslutning på almanackans sommar. Det har här på Dalarö varit en fin och varm sommar av det slag jag minns från min barndom. Jag hoppas givetvis att sommarvärmen blir kvar ett tag in på hösten. Tyvärr har ju de hysteriska klimatalarmisterna tagit ifrån dagens barn och unga möjligheten att glädjas åt ett varmt och skönt sommarväder. Istället tvingas de känna skam över alla sina livsyttringar, vilket gör mig djupt sorgsen. Vårt klimat är som det alltid varit, det är bara politikerna och deras svans som helt tappat fotfästet.

Nu fortsätter jag att skriva på den fjärde upplagan av min bok om Den Metabola Pandemin. Den skall vara klar för utgivning i november, så att fler av er får tillgång till den kunskap som behövs för att kunna frigöra er från det osunda liv som skapats av skolmedicin, Livsmedelsverk, Big Pharma och Big Food.

Hälsningar

Lars Bern

 

PS. Bli medlem i Riksföreningen för Metabol Hälsa för att stödja arbetet för en mer metabolt frisk befolkning. DS