Från vännen Göran Sjöberg har jag fått följande anmälan av en intressant och viktig bok om Europas dödslängtan skriven av Douglas Murray.

Lars Bern

 

Europas främmande död – Invandring, Identitet och Islam

Den här boken från 2017 är verkligen stark. Med tanke på de dödshot och överfall som har drabbat svenska röster som tidigare kritiserat islam och de fysiska attackerna på förläggare i Europa är det tyvärr knappast troligt att någon kommer att våga sig på att översätta boken till svenska.

Det är väl känt att det begås gruppvåldtäkter på svenska kvinnor av invandrare från strikt muslimska länder som Somalia och Eritrea och lika känt är det att dessa uppenbara fakta systematiskt tystas ned av myndigheter och press i samförstånd. Den som öppet bara råkar nämna något sådant stämplas unisont som rasist eller nazist av ett ”välmenande” massmedia. Detta har pågått i många år nu och värre lär det bli med tanke på den näst intill ohämmade invandringen som pågår av unga militanta män från dessa länder där de flesta bevisligen inte har några giltiga asylskäl.

Murray går i detalj igenom denna explosionsartade utveckling och diskuterar hur det kan komma sig att ”locket läggs på” hela tiden.

Det är här Europas nuvarande ”självmord” förklaras.

Det unika för Europa är att hela etablissemanget lider av dåligt samvete. Bevisligen bär vi på ett stinkande kolonialt bagage men den historien kan inte suddas ut genom att vi förintar vår egen kultur och förnekar vår Europeiska identitet. Sverige är som bekant ”bäst i klassen” på att vältra oss i dyn och bäst på att öppna våra gränser trots vår i jämförelse blygsamma historia av kolonialism. Murray redovisar forskning som visar att om invandringen fortsätter i nuvarande takt kommer den muslimska delen av Sveriges befolkning vara 31 % år 2050.

Intressant är att också notera hur attityderna till massinvandringen skiljer sig mellan Öst- och Västeuropa. Medan Tyskland och Sverige öppnade sina dörrar på vid gavel 2015 vägrade staterna i öster att ta emot några immigranter. Som den slovakiske premiärministern Robert Fico i desperation uttryckte det: ”Jag känner att vi inom EU begår ett rituellt självmord som vi nu bara betraktar.” De andra öststaterna delade denna uppfattning.

Douglas Murrays bok är fylld med obehagliga fakta kring massinvandringen till Europa och lägger dessutom ett djupt filosofiskt, historiskt perspektiv på hela frågan. Det som förvånar mig och kanske även Murray är att boken inte har förtigits av etablissemanget utan tvärtom höjts till skyarna av kritiker. T.ex. har den blivit Sunday Times No.1 bästsäljare.

Jag tror att förklaringen ligger i att han inte tar upp och diskuterar den grundläggande drivkraften bakom massinvandringen, globalismen. Då trampar han inte globalisterna som äger massmedia på tårna. I förbigående nämner han dock George Soros ”Open Society” som aktivt underlättat massinvandringen på ett rent bedrägligt sätt. Detta gör Murray som sagt utan att gå in på den övergripande globalistiska agendan.

Göran Sjöberg