Vad är orsaken till att Kina har fått kontroll över SARS-CoV-2 virusets spridning och bara registrerat 3 dödsfall per miljon invånare? Denna situation är klart uppseendeväckande med tanke på att vi i Sverige och flertalet andra västländer ligger över 600 döda per miljon, alltså 200 ggr högre. Vi ser även mycket låga dödstal i en rad andra asiatiska och även afrikanska länder.

Det är ett mysterium för mig att vår folkhälsomyndighet och vår forskarelit inom epidemiologi inte för länge sedan tagit reda på, vad kineserna och vissa andra asiatiska länder gör för att bli så framgångsrika i coronakampen. För det kan väl ändå inte vara så att västvärldens skolmedicin med öppna ögon låter människor gå i döden i tusentals för att skrämma upp allmänheten och bredda marken för en ytterst osäker vaccinationskampanj?

Pfizers påstående att man hade ett 90% effektivt vaccin färdigt, visade sig vara mest varmluft för att VDn skulle kunna sälja en massa aktier med jättevinst. Det vaccin man skröt med måste förvaras vid en temperatur på minus 80 grader C, vilket kräver ytterst avancerade kylutrymmen som finns på ytterst få ställen. Då låter det mer lovande med ryssarnas Sputnik V som har en effektivitet på 92%.

Är skillnaden mellan Kinas skolmedicin och vår att våra medicinmän i första hand sneglar på vad som är bäst för Big Pharma?

Jag har själv försökt analysera vad som skiljer mellan Kinas och vår hantering av smittan. Det framkommer att traditionell kinesisk medicin (TCM) spelat en viktig roll i kampen mot Covid-19. Det gamla kinesiska medicinska systemet, som har praktiserats i Kina i tusentals år, ger stora hälsofördelar för fler människor runt om i världen. Bl.a. har det spelat en viktig roll i kampen mot Covid-19 pandemin i Kina, med många patienter som återhämtat sig efter behandling med en kombination av TCM och modern medicin. Av alla bekräftade Covid-19 fall på det kinesiska fastlandet, fick 92 procent TCM behandling. I Hubei provinsen, det område som drabbats hårdast av pandemin i Kina, har mer än 90 procent av alla Covid-19 patienter som fick TCM behandlingar förbättrat sitt tillstånd.

Mot denna bakgrund borde det vara självklart för vår skolmedicin att ta del av den erfarenheten och se om inte även vi i Sverige borde sätta in samma behandling, med tanke på hur bra det har gått i Kina.

Jag har även lyssnat på Dr. Victor Marcial Vega från Puerto Rico som har haft nära kontakter med kinesiska forskare i Wuhan. Han berättar att man i Kina satt in behandling med höga doser C-vitamin i stor skala. Intravenös behandling av de allvarligt sjuka och oral profylaktisk behandling av främst all sjukvårdspersonal. En massiv forskning visar även att ordentliga doser D-vitamin är ett viktigt profylax.

För den svenska skolmedicinen som mest går i Big Pharmas ledband är detta med billig vitaminbehandling ett rött skynke. Det finns inga pengar att tjäna där. Björn Olsen som är professor i infektionssjukdomar från Uppsala universitet är ett typiskt exempel på en forskare inom det skolmedicinska etablissemang som alltid går Big Pharmas ärenden. Han gick i våras ut i boulevardblaskan Expressen och stämplade läkaren Annika Dahlqvist som kvacksalvare när hon förordade C-vitamin som profylax mot Covid-19. Jag tror att den attityden hos våra främsta skolmedicinare kostat tusentals svenska liv och fortsätter att göra det.

Det är nu synnerligen angeläget att våra hälsomyndigheter skyndsamt sänder forskare till Kina och tar ordentligt reda på hur de gör för att bota sina Covid-19 patienter och för att kunna stoppa smittspridningen. Att sätta in höga doser C-och D-vitamin hos sjukvårdens och äldrevårdens personal kan man göra direkt. Här gäller det tusentals svenska liv.

Lars Bern

Om ni vill stödja Riksföreningen för Metabol Hälsa ekonomiskt, har ni möjlighet att göra det genom att antingen bli stödjande medlem i RMH eller att donera till föreningen. Alla medel som flyter in går oavkortat till vår ideella verksamhet. De enda betalningar som går till engagerade personer är en liten blygsam lön till den kvinna som sköter medlemsregistret och till betalning av reseutlägg och andra direkta omkostnader i arbetet mot kvitto. Styrelsen jobbar helt ideellt.

Föreningen kan ta emot bidrag på följande konton:

Bankgiro:     195-1607

Swish:           123 270 0441