Jag återger här abstract från en metastudie omfattande över 3000 Covid-19 patienter som visar att kraftig reduktion av dödligheten i Covid-19 är möjlig genom medicinering med den gamla billiga välbeprövade medicinen Ivermectin. Ändå har svenska staten (Läkemedelsverket) på det medicinindustriella komplexets inrådan förbjudit svenska läkare att behandla de sjuka med denna medicin. Istället promotar man en vaccination av SAMTLIGA medborgare med ett vaccin som uppvisar en 500 ggr högre risk för dödliga biverkningar jämfört med traditionella influensavacciner. Ivermectin har i stort sett inga biverkningar.

Behandling med Ivermectin som är långt effektivare än vaccinerna hade sparat minst 10.000 svenska liv hittills under pandemin, men dessa har offrats för att säkra Big Pharmas multimiljardvinster.

Vems intresse företräder staten – Big Pharmas eller medborgarnas?

Lars Bern

Ni kan stödja mig genom att köpa min nya bok här: Coronan – och Den Metabola Pandemin – Lars Bern – Häftad (9789177655497) | Bokus

eller här: Coronan – och Den Metabola Pandemin av Lars Bern | Litenupplaga.se

eller här: Coronan – och Den Metabola Pandemin – Lars Bern – danskt band (9789177655497) | Adlibris Bokhandel

Riksföreningen för Metabol Hälsa arbetar för att sprida kunskap om hur vi undviker metabol sjuklighet och vad som bör göras mot den. Om ni vill stödja Riksföreningen ekonomiskt, har ni möjlighet att göra det genom att antingen bli stödjande medlem i RMH eller att donera till föreningen. Alla medel som flyter in går oavkortat till vår ideella verksamhet. De enda betalningar som går till engagerade personer är en liten blygsam lön till den kvinna som sköter medlemsregistret och till betalning av reseutlägg och andra direkta omkostnader i arbetet mot kvitto. Styrelsen jobbar helt ideellt.

Föreningen kan ta emot bidrag på följande konton:

Bankgiro:     195-1607

Swish:           123 270 0441

Ivermectin for Prevention and Treatment of COVID-19 Infection

A Systematic Review, Meta-analysis, and Trial Sequential Analysis to Inform Clinical Guidelines

Background: 

Repurposed medicines may have a role against the SARS-CoV-2 virus. The antiparasitic ivermectin, with antiviral and anti-inflammatory properties, has now been tested in numerous clinical trials.

Areas of uncertainty: 

We assessed the efficacy of ivermectin treatment in reducing mortality, in secondary outcomes, and in chemoprophylaxis, among people with, or at high risk of, COVID-19 infection.

Data sources: 

We searched bibliographic databases up to April 25, 2021. Two review authors sifted for studies, extracted data, and assessed risk of bias. Meta-analyses were conducted and certainty of the evidence was assessed using the GRADE approach and additionally in trial sequential analyses for mortality. Twenty-four randomized controlled trials involving 3406 participants met review inclusion.

Therapeutic Advances: 

Meta-analysis of 15 trials found that ivermectin reduced risk of death compared with no ivermectin (average risk ratio 0.38, 95% confidence interval 0.19–0.73; n = 2438; I2 = 49%; moderate-certainty evidence). This result was confirmed in a trial sequential analysis using the same DerSimonian–Laird method that underpinned the unadjusted analysis. This was also robust against a trial sequential analysis using the Biggerstaff–Tweedie method. Low-certainty evidence found that ivermectin prophylaxis reduced COVID-19 infection by an average 86% (95% confidence interval 79%–91%). Secondary outcomes provided less certain evidence. Low-certainty evidence suggested that there may be no benefit with ivermectin for “need for mechanical ventilation,” whereas effect estimates for “improvement” and “deterioration” clearly favored ivermectin use. Severe adverse events were rare among treatment trials and evidence of no difference was assessed as low certainty. Evidence on other secondary outcomes was very low certainty.

Conclusions: 

Moderate-certainty evidence finds that large reductions in COVID-19 deaths are possible using ivermectin. Using ivermectin early in the clinical course may reduce numbers progressing to severe disease. The apparent safety and low cost suggest that ivermectin is likely to have a significant impact on the SARS-CoV-2 pandemic globally.