FÖR OMEDELBAR RELEASE
Från Orthomolecular Medicine News Service, 17 november 2021

Så varför är sjukhus förbjudna att använda det?

av Patrick Holford

Alla vet att C-vitamin är viktigt för immunitet. Försäljningen av både apelsiner och C-vitamintabletter har ökat kraftigt under Covid-pandemin.

Faktum är att en genomgång av tolv studier, inklusive fem ”guldstandard” randomiserade kontrollerade studier, visar att detta enkla vitamin räddar liv när det ges i rätt dos. C-vitamin kan förhindra en allvarlig Covid-infektion.

De vetenskapliga bevisen är tydliga: C-vitamin som tas när det infekteras kan minska Covid-symtom och sjukdomstid. Så varför blir vi inte tillsagda att komplettera med C-vitamin?

Granskningen av de tolv studierna, som inkluderar fem randomiserade kontrollerade studier har publicerats i tidskriften Life. Granskningen genomfördes och finansierades av VitaminC4Covid, ett konsortium av C-vitaminexperter inklusive Dr Marcela Vizcaychipi från Medicinska fakulteten vid Londons Imperial College, docent Anitra Carr som leder nutritions- och medicingruppen vid University of Otago  och Dr Paul Marik, chef för avdelningen för lung- och kritisk vårdmedicin, Eastern Virginia Medical School.

Studierna visar att Covid-patienter har utarmade C-vitaminnivåer, ofta till den nivå man ser vid skörbjugg. Hos patienter med allvarlig lunginflammation ökar en utarmad C-vitaminnivå kraftigt risken för utbredda inre organskador och dödsfall. De behöver betydande doser av C-vitamin för att återhämta sig och överleva.

Dr Vizcaychipi, som leder forskning inom intensivvårdsmedicin vid Brittiska Chelsea & Westminster Hospital, har gett Covid- och icke-Covid-patienter på sina intensivvårdsavdelningar upp till 6 gram (6 000 mg) C-vitamin intravenöst. Dosen är beroende av svårighetsgraden av sjukdomen och den mängd som behövs för att korrigera brist, vilket indikeras av C-vitamin urintestpinnar.

C-vitamin är verkligen en av flera faktorer som bidrar till bättre resultat och återhämtningshastighet. Det borde vara standardpraxis. Vi har inte haft några säkerhetsproblem alls, säger Dr Vizcaychipi.

I USA, en grupp läkare, medlemmar av Frontline Covid Critical Care Alliance har mer än halverad dödlighet i sina ICO med hjälp av ett protokoll av steroider (metylprednisolon), plus C-vitamin (askorbinsyra), plus vitaminer B1 (tiamin), D och antikoagulantia (heparin) – en strategi som kallas MATH +. Detta protokoll lanserades av Drs Paul Marik, Pierre Kory och Joseph Varon, en kritisk vårdexpert som erkänts av FN för sitt livräddande arbete.

För närvarande är Dr Marik, chef för IVA vid Sentara Norfolk General Hospital, förbjuden att använda detta säkra och effektiva livräddningsprotokoll av Senatra Health på falska grunder av brist på bevis. Han stämmer dem. Det här fallet handlar om läkare, som har förmågan att hedra sin hippokratiska ed, att följa evidensbaserad medicin och att behandla våra patienter så gott vi vet hur. Jag vägrar att se en annan patient dö av COVID-19 med vetskapen om att jag inte fick ge dem beprövade behandlingar som kunde ha räddat deras liv.

Vad granskningen av 12 kliniska prövningar visar är att intravenöst C-vitamin kan förbättra syresättningsparametrarna, minska inflammatoriska markörer, minska antalet dagar på sjukhus och minska dödligheten, särskilt hos de mer allvarligt sjuka patienterna.

Det som är anmärkningsvärt med C-vitamin är att det är en antioxidant, en antiviral och även antiinflammatorisk. Det är en imponerande tre-i-ett-försvarare. Inte en enda biverkning har rapporterats i några publicerade kliniska prövningar av C-vitamin på Covid-19-patienter.

Översynen visar också att höga doser av oralt C-vitamin som tas vid infektion kan hålla människor utanför sjukhuset eftersom det ökar deras återhämtningshastighet.

Enligt Carr har Orala doser av 8 gram per dag visat sig öka graden av återhämtning från symtomatisk infektion med 70%. För mer kritiskt sjuka patienter har studier med doser på 6-24 g per dag intravenöst visat positiva fördelar i form av ökad överlevnad och minskad sjukhusvistelse, förbättrad syresättning eller minskad inflammation.

Det tar tjugo apelsiner att ge totalt bara ett gram C-vitamin, så dessa doser kräver tillskott. Granskningen innehåller flera studier som visar att patienter med allvarliga luftvägsinfektioner har utarmad C-vitaminstatus, med prevalensen av brist ökar med svårighetsgraden av tillståndet.

I en studie förutspådde C-vitaminnivåerna vem som skulle eller inte skulle överleva. Plasmanivåerna av C-vitamin rapporterades vara mycket låga hos 70-80% av Covid-patienterna. Vad som är klart är att flera gram, inte bara ett glas apelsinjuice, behövs för att korrigera allvarlig C-vitaminbrist.

I över ett år har VitaminC4covid-teamet uppmanat statliga rådgivare att genomföra en ordentlig översyn av bevisen för C-vitamin, för att informera allmänheten och läkarkåren. Men det verkar finnas en dubbelmoral. Löftet till dem som förespråkar icke-läkemedelsbehandlingar som vitaminer har effektivt varit, Kom med bevisen och vi kommer att behandla det som vilken annan medicin som helst. Bevisen är nu obestridliga. Man undrar, varför blir inte människor tillsagda att ta hög dos C-vitamin vid infektion? Och varför kontrollerar inte alla sjukhus C-vitaminstatus med urinpinnar som en rutinåtgärd och agerar därefter? C-vitamin är säkert, billigt, tillgängligt och har nu visat sig fungera.

Du uppmanas att hänvisa till www.vitaminC4covid.com/recommendations för detaljerad vägledning om vad du ska ta för förebyggande, för tidig behandling, om svår och inlagd på sjukhus och om på intensivvårdsavdelningen.

Hitta en läkare

För att hitta en ortomolekylär läkare nära dig: http://orthomolecular.org/resources/omns/v06n09.shtml

Fritt översatt från: Twelve intervention trials conclude that vitamin C works for Covid. So why are hospitals being prohibited from using it? (orthomolecular.org)