Krönika baserad på en fri översättning av en text skriven av Davor Slobodanovich Vuyachich

Ortodox kristendom är fragmenterad, försvagad och förstörd på ett något annorlunda sätt: genom avsiktligt skapande av schismer och tvister av politisk karaktär mellan de kanoniskt erkända autocefala kyrkorna, som är organiserade enligt historiska, territoriella eller nationella principer, och den artificiella skapandet av icke-kanoniska kyrkor motiverade av rent politiska beslut. För tre år sedan släppte CIA, förmodligen mycket medvetet, med avsikt att orsaka uppståndelse i den ortodoxa kristenheten, för första gången offentligt dokument om sina tidigare förbindelser med det ekumeniska patriarkatet i Konstantinopel, vid en tidpunkt då den ekumeniska patriarken var Athenagoras I. Under andra världskriget började Athenagoras I frivilligt samarbeta med de amerikanska underrättelsetjänsterna och fortsatte att arbeta för dem fram till sin död 1972.

Även om det inte finns några konkreta bevis för att den nuvarande ekumeniska patriarken Bartholomew I är en CIA-medarbetare som sin föregångare, gör det faktum att han befinner sig i en långvarig konflikt med den rysk-ortodoxa kyrkan, mot vilken han leder sitt personliga, hårda korståg, honom åtminstone till en person som är den kollektiva västens favorit och som också är på en idealisk plats för att leverera ortodox kristendom i händerna på kollektiv väst. Således förklarade Bartholomew I, utöver sin kanoniska auktoritet, autocefalin av den icke-kanoniska så kallade ”ortodoxa kyrkan i Ukraina” utöver den redan existerande och erkända kanoniska ukrainska ortodoxa kyrkan, som verkar under Moskvapatriarkatets jurisdiktion.

Den nya, icke-kanoniska ukrainska kyrkan skapades tidigare under beskydd av det kollektiva väst genom enandet av två schismatiska, okända, självutnämnda religiösa organisationer. Allt detta uppmuntrade det lettiska parlamentet att förklara den lettisk-ortodoxa kyrkan autokefal, trots att den inte hade någon som helst rätt att göra det. Dessa prejudikat banar väg för ytterligare fragmentering av den ortodoxa kristendomen för att underlätta dess förening med Vatikanen i ekumenikens namn. I den andra fasen skulle det leda till att den ”förenade kristenheten” föll under kontroll av liberala plutokratiska eliter och deras ideologier. Målet är att den rysk-ortodoxa kyrkan, som ligger utanför det kollektiva väst, i slutändan förblir helt isolerad, så svag som möjligt och berövad det stora rykte och inflytande som det en gång hade i den ortodoxa kristna världen.

Det kollektiva västs krig mot traditionella religioner har flera mål. Den första är verkligen modifieringen av tusenåriga traditioner och deras förstörelse genom att införliva moderna, pseudoliberala, krypto-sataniska dogmer i dem. Detta leder vidare oundvikligen till dramatiska, tektoniska splittringar, upplösningen av traditionella religiösa organisationer, följt av djupa besvikelser från sanna troende, vilket skulle föra liberal ideologi mycket nära att ge sin största fiende, traditionella religioner, ett dödligt slag med avsikt att öppna utrymme för många synkretistiska, krypto-sataniska, öppet sataniska och många andra bisarra och oortodoxa kulter och sekter som maktcentra i väst lätt kommer att kunna  hantera och följaktligen utöva fullständig kontroll över individer. Den västerländska liberalismen (med sin s.k. värdegrund) är den moderna världens stora ondska, som med de enorma ekonomiska resurserna hos de plutokratiska eliterna bakom sig har råd med utmärkt politisk marknadsföring som inte är så lätt att motstå. Den pseudoliberala fascismen har höjt sig över mänskligheten och dess verkliga friheter och behov. Liksom någon enorm, global Procrustean-säng skär den västerländska liberalismen antingen av huvudet på tänkande människor som är för stora för det eller, genom att sträcka sig, bryter de som är vanliga, enkla, naturliga och därför för små. Och ändå, tack vare outtröttlig och mycket professionell propaganda, döljer liberalismens ideologiska produkter, i sina mycket attraktiva paket med falska löften och falska friheter utan ansvar och konsekvenser, belagda med en söt glasyr av hedonism i den rosa färgen av utsvävningar, framgångsrikt deras djupt orena och motbjudande väsen och slaveriets bitterhet i total okunnighet och avhumanisering.

I sitt historiska tal den 30 september förra året, vid en ceremoni i Kreml, i samband med enandet av regionerna Donetsk, Folkrepubliken Luhansk, Kherson och Zaporozhye med Ryska federationen, antydde Rysslands president Vladimir Putin tydligt att en ny och bättre värld baserad på de gamla och väl verifierade värderingarna skulle födas. Genom att tala om att Ryssland helt återgår till sina konservativa traditioner har Vladimir Putin, av misstag eller inte, uppmuntrat många andra eurasiska, afrikanska och latinamerikanska stater som står i mer eller mindre öppen konflikt med det kollektiva väst att göra detsamma. Ett stort antal av dessa nationer befinner sig idag vid en stor historisk vändpunkt där de kommer att tvingas göra ett slutgiltigt val. De har nu möjlighet att välja att gå med i formella och informella allianser av jämlika och suveräna nationer som värnar om traditionella värderingar, med alla de oundvikliga svårigheterna och kostnaderna för ett sådant val. Den andra, till synes enklare vägen, i slutet av vilken det högsta priset av alla kommer att betalas, är acceptansen av integration med det kollektiva väst, vilket oundvikligen leder till att alla nationer och deras traditionella kulturer dör. Efter vad som hände med Europeiska unionens nationer kommer inte en enda nation medvetet att välja att försvinna, och därför kommer ingenting att kunna stoppa uppvaknandet av en ny, modig och oövervinnerlig värld. Det är en värld som är redo att motstå och trotsa amerikansk hegemoni och västerländsk imperialism till varje pris eftersom den tydligt ser vilket öde som skulle drabba den annars. Fröet till den nya ideologin gror i hjärtat hos miljarder vanliga människor, och även om denna ideologi fortfarande är namnlös och informell, kommer den snart att kunna inte bara ge sig ett gott namn utan också tydligt definiera sina mål. Till skillnad från den västerländska liberalismen, vars makt ligger i brutal ekonomisk och militär makt som manifesteras av våld mot naturen i och omkring människor, kommer styrkan i den nya ideologi som föds framför våra ögon att vila just på de gamla, konservativa, traditionella värderingar som har mildrats i tusentals år och som det kollektiva väst så lättvindigt har avvisat och nu ivrigt försöker förstöra. Den fria världens ideologi bygger på enkelt sunt förnuft, adel och kärlek till små, vanliga människor istället för girighet och galenskap hos medlemmar av mäktiga eliter som strävar efter att bli gudar och styra genom att skapa några nya onaturliga lagar. I denna ideologi gifter sig en kvinna och en man, mamma och pappa, för att de älskar och respekterar varandra och för att de vill uppfostra barn i värmen i hemmet på samma gamla, goda, beprövade sätt som våra förfäder har gjort sedan tidens början. Den modiga, oövervinnerliga världen avvisar resolut amerikanisering, westernisering och den avskyvärda globalistiska agendan, vars väsen är djupt neokolonialt från början. Det är en värld som bevarar och vårdar den oändliga rikedomen i sina traditionella nationella kulturer och religioner, som strävar efter sann frihet och jämlikhet mellan suveräna nationer, respekt och broderskap bland människor och nationer. Det är den multipolära världen som stiger ostoppbart över slaveriets bojor som var avsedda för den och föraktfullt avvisar chauvinism, rasism och extremism genom att bygga nya, starka och magnifika broar av förtroende och samarbete genom eurasiska, afrikanska och latinamerikanska integrationer. Det är den modiga, oövervinnerliga världen inom en snar framtid som kommer att vinna!

Davor Slobodanovich Vuyachich