Fritt översatt från en krönika av Finian CUNNINGHAM

De västerländska mainstream-medierna har aldrig varit så uppenbara i sin propaganda för det amerikanska imperiet.

Pretentionerna är trådlösa. I takt med att den krigshetsande amerikanska regeringen/regimen och dess imperialistiska lakejer i väst/Nato blir mer utsatta och desperata att upprätthålla trovärdigheten, så blir också deras medieverktyg. Sådana som New York Times, BBC, CNN, (SVT) – och många fler – är ett föraktligt skämt på allmänheten. De är en förolämpning mot vanlig intelligens.

Falska nyheter har funnits i århundraden, men det blir nu uppenbart och självdestruktivt. På samma sätt som USA:s krigshetsande imperium blir påfallande uppenbart och självdestruktivt.

Kopplingen till verkligheten och nedbrytningen av förment oberoende journalistik återspeglas i rekordnivåer av misstro bland den västerländska allmänheten mot de vanliga, företagskontrollerade nyhetsmedierna.

Den systematiska mörkläggningen av Nord Stream-sabotaget av USA och dess Nato-allierade – en krigshandling och statsterrorism – visar den servila funktionen hos västerländska medier som påstår sig vara pelare för oberoende nyheter och informationsfrihet.

Medier som New York Times, Washington Post, (svenska SVT) och brittiska statsägda BBC, bland många andra, har avslöjats som patetiska propagandaverktyg för USA och andra Nato-imperialistiska regimer.

Alla västerländska medier har ignorerat trovärdig undersökande rapportering av Seymour Hersh (och andra) som mycket troligt har involverat USA: s sabotage mot Nord Stream, utfört under instruktioner av den amerikanska presidenten Joe Biden.

Ett annat prövostenämne är den avskyvärda förföljelsen av Julian Assange. Västerländska medier har återigen mörklagt vad som är en chockerande kränkning av Assanges rättigheter och principiell publicering genom visselblåsarorganisationen Wikileaks. Julian Assanges enda ”brott” är att han avslöjade de krigsförbrytelser som begåtts av USA och dess imperialistiska lakejer.

Assanges fruktansvärda misshandel, faktiskt tortyr – fyra år i brittisk isoleringscell i väntan på utlämning till USA på grund av falska ”spionanklagelser” – är en ond attack på journalistiken och allmänhetens rätt att veta. Ändå har förmodade självutnämnda västerländska medieförsvarare av ”sanning” och ”faktabaserad” objektiv information – konspirerat för att vara tysta och tillåta Assanges förföljelse. Västerländska medier visar sig vara delaktiga i att förstöra själva journalistikens principer som de påstår sig upprätthålla.

Det är idag ett brott att säga sanningen och västerländska medier står exponerade i sin avskyvärda försummelse av plikten att rapportera självständigt. De ses mer än någonsin som out-and-out verktyg för imperiet.

En korrekt förståelse av Nord Stream-sabotaget och fallet Julian Assange skulle ge den västerländska allmänheten en kritisk inblick i deras regeringars imperialistiska natur – regimer som tjänar krigshetsande kapitalistiska intressen. Den kritiska massan måste till varje pris motarbetas av Imperiets mediefottjänare.

Ur den USA-ledda västerländska imperialistiska maktens (den globalistiska elitens) synvinkel är det absolut nödvändigt och absolut nödvändigt att dölja skandalerna med bland annat Nord Stream-attacken och Julian Assange. Om allmänheten skulle bli mer allmänt medveten så imploderar hela byggnaden av västerländska regeringar. Det är därför västerländska medier är mer uppenbara än någonsin att täcka upp. Men sanningen kommer att segra.

Kriget i Ukraina blir allt tydligare som ett krigsracket och imperialistiskt proxykrig mot Ryssland. Det kriget är i desperat fara för att utvecklas till ett fullskaligt världskrig som kan utlösa en kärnvapenkatastrof.

Samma västerländska mediamörkläggning är verksam när det gäller den USA-ledda Nato-aggressionen mot Kina. Återigen spinner västerländska medier imperialistisk propaganda om påstådda kinesiska hot för att rättfärdiga vad som är en vansinnig krigshetsande agenda för att konfrontera Kina och stödja amerikanska hegemoniska ambitioner.

Ett lockande positivt perspektiv är att kritiska, oberoende medier gradvis och obevekligt bryter monopolet på västerländska propagandamedier. Internet och global kommunikation ser till det – om än mot ondskefull censur av västerländska regimer.

Ändå hålls etablissemanget västerländska medier alltmer i misstro och förakt av den västerländska allmänheten och globalt.

Vi lever i en exemplarisk tid av den mytomspunna kejsaren utan kläder. Den falska bilden av dominerande västerländska regimer och deras lögnaktiga företagsmedia har aldrig varit så nedbruten men heller aldrig så bräcklig. Den västerländska lögnmaskinens dagar är räknade. Den har bara sig själv att skylla på grund av sin eländiga otjänst för allmänintresset.

Västerländska statsmedskyldiga medier hävdar att de är ”fria”. Skrattretande nog är de ”fria” att vara slavar under lögner och propaganda.

En krasch borde ha inträffat för länge sedan.

Finian CUNNINGHAM