Detta är en uppföljning av den artikel, jag (Anders Thorén) skrev för en tid sedan på detta forum. Så mycket händer just nu på den politiska scenen i USA, att en liten uppdatering kan vara på sin plats, speciellt sedan man kan anta att rapporteringen i svenska MSM media är sparsam. Den som inte följer alternativmedia får för lite information. Denna artikel tar vid där den förra slutade, så om ni inte läste del 1 så gör det först.

Av den information, som nu sipprar ut, blir det alltmer klart att demokraterna tillsammans med DOJ (justitiedepartementet), FBI och USAs UD (statedepartment) mer eller mindre förberedde en statskupp i USA, genom att hitta något att anklaga Trump för och på så vis få honom avlägsnad. Nedan följer återigen en sammanställning av vad som pågår och jag börjar med att titta på samma punkter som i förra artikeln, för att sedan kommentera eventuella nya saker som framkommit.

  1. ”Russiagate”

Fler och fler dokument kommer fram, som visar omfattningen av sammansvärjningen mot Trump. Det blir mer och mer klart att denna rysshysteri är fabricerad och påhittad av demokratiska partiet och Hillary Clintons kampanjorganisation. Den specielle åklagaren Mr Mueller har nu letat i över ett års tid och inget har till dags dato framkommit, som visar att Trump hade något sammarbete med Ryssland inför valet. Tvärtom dyker det upp antydningar om, att även de som startad det hela är medvetna om, att allt är påhittat. De som verkligen samarbetat med ryska intressen är ju Hillarys organisation. Se Uranium One skandalen. Jag undrar också över ursprunget till den rysshysteri, som brutit ut i England, verkligen är som det påstås. Inga bevis har ju hitintills presenterats.

  1. Clinton Foundation

Denna s.k. ”välgörenhetsfond” är nu äntligen under utredning av FBI i Arkansas, där deras huvudkontor är beläget. Det skall bli intressant att följa vart deras hundratals miljoner i insamlade medel, vilket var betalning av Hillarys ”Pay for Play” aktiviteter, tagit vägen. Dessa pengar var antagligen betalning för tjänster som Hillary utförde som utrikesminister. Jag tror att följer man pengaströmmen från fonden, kommer man att hitta en hel del komprometterade politikers bankkonton. Där finns också mycket stora dolda skatteskulder, som kan komma att krävas in.

  1. E-mail skandalen

Fler och fler mail poppar upp, men de rör främst de punkter som redovisas separat. När E-mail skandalen diskuterades som mest ”stötte Bill Clinton av en tillfällighet” ihop med justitieministern på en flygplats. Enligt egen utsago diskuterade de golf och barnbarn, men med all sannolikhet diskuterade de hur E-mail skandalen skulle hanteras. Kom ihåg att alla oponionsundersökningar vid detta tillfälle hade Hillary som en säker segrare i presidentvalet, så justitieministern Loretta Lynch blev säkert utlovad ett bra jobb i den nya administrationen.

  1. Uranium one skandalen

Den amerikanske spion (Mr Campbell), som infiltrerat Rosatom i Ryssland har nu avlagt sitt vittnesmål i kongressen. Han har presenterat bevis för att stora summor kontanter bytte ägare i samband med affären. Tills vidare har hans vittnesmål inte offentliggjorts, men det är med all sannolikhet explosivt. President Obamas namn nämns mer och mer i detta sammanhang och vad det lider blir han nog också inblandad.

  1. Benghazi skandalen

Där har jag inte så mycket nytt att berätta om.

Det verkar mer och mer klart att Obamas administration utnyttjat Storbritanniens spionorganisation GCHQ för att spionera på Trump och hans medarbetare, både före valet, efter hans valseger och t.o.m. efter hans installation som president. Det var ett sätt att kringgå lagarna i USA, som förbjuder avlyssning av amerikanska medborgare. GCHQ rapporterade sedan till Obamas folk, som sedan förde det vidare till Hillarys kampanjorganisation. Det förklarar också Mrs Mays ansträngda utseende efter mötet med Trump i Davos och man har ju i UK inte precis välkomnat honom att göra ett statsbesök.

  1. Immigrationen

Trump har liksom i Europa stora svårigheter att hindra den illegala immigrationen. Hans senaste budget innehöll officiellt bara en bråkdel av de pengar som bhövs för att bygga muren mot Mexico. Spekulationerna nu är att han kommer att involvera militären både till att bygga muren och att bevaka gränsen.

  1. Valfusk

Det pågår utredningar, om att demokraterna har utnyttjat stora mängder illegala invandrare för att rösta på Hillary, viket ju är valfusk. Vi talar inte om bara några få utan om miljoner röster, som lagts till Hillarys resultat. Det pågår en utredning inom DHS (Department of Homeland Security), som snart kommer att presenteras.

  1. Sociala medier

Det är inte bara MSM medierna som är emot Trump. Google, Facebook, Twitter, Youtube etc gör också allt de kan för att censurera och försvåra för konservativa sajter och opinioner att bli hörda på sociala medier. Det spekuleras i att Trump kommer att se till att dessa censuraktiviteter upphör genom att skapa lagar som upprätthåller yttrandefriheten i USA även i privata sociala medier. Det kan bli mycket viktigt också för Europa.

  1. Försök till statskupp

Det blir alltmer uppenbart att demokraterna med Hillary och Obama i spetsen gjort allt för att hindra Trump från att bli vald och när han sedan ändå blev det, så har man försökt allt för att få honom avlägsnad.

Man började med att utnyttja bl.a. FBI och CIA att spionera på Trumps organisation och att avlyssna hans samtal. Sedan blev det, att han samarbetat och konspirerat med Ryssland för att hindra Hillary. Därefter satte man samman en säkerligen falsk ”dossier” med historier om att Trump haft ihop det med prostituerade på ett hotell i Moskva för att skandalisera honom. För det använde man sig av, och Hillarys kampanj finansierade, en före detta engelsk rysspion, Steele, som genom sina kontakter i Ryssland författade denna skrift. Denna falska ”dossier” använde sedan FBI som underlag för att gå till en domstol (FISA court) för att få avlyssningstillstånd. Dessa ansökningar undertecknades av höga FBI tjänstemän, trots att de visste att den antagligen var helt påhittad. Att gå till en domstol och få ett tillstånd baserat på falska dokument är ett allvarligt brott i USA. Detta avlyssningstillstånd förnyades sedan flera gånger, även efter det att Trump valts till president.

Man tillsatte sedan en särskild åklagare, Mr Mueller, för att utreda det påstådda samarbetet med ryssarna och när man inte hittade något har han nu övergått till att söka efter ”Obstruction of Justice” i samband med att Trump avskedade FBI-chefen Comey. Det påstås att Trump avskedade honom för att han hade något åtalbart på Trump.

Det blir också allt mer uppenbart att många höga chefer inom flera myndigheter som FBI, CIA, DOJ, utrikesdepartementet och skatteverket samarbetat för att störta Trump. Allt oftare nämns också Obamas namn i dessa sammanhang. Se hur Obama antagligen blåljuger och lyssna till en av mina favoritföredragshållare Victor Davis Hanson, när han talar om denna konspiration.

MSM media har ju också varit otroligt onyanserade i sin rapportering av Trump och hans politik. Det senaste är att de fått tag i en porrstjärna ”Stormy Daniels”, som påstår, att hon vid ett tillfälle har haft ihop det med Trump. Hon får otroligt mycket publicitet framför allt i CNN och utfrågas om sina sexuella erfarenheter med Trump för mer än 10 år sedan. Bill Clintons affärer är bortglömda.

Det är helt klart att allt detta är baserat på förhoppningen att Hillary skulle bli president, vilket enligt alla opinionsundersökningar var nästan 100% säkert. Om hon hade vunnit, kunde man ju gömma alla de illegala aktiviteter, som pågått, och de högre tjänstemän, som agerat för att skada Trump skulle då få sin belöning.

Vad, som är ett problem för Trump, är att även vissa republikaner inte ställer upp och stöder sin president. Det gör att han har ett svagt stöd i senaten, så han har svårt att genomföra de ideer han kampanjade för i valkampanjen. Delvis har han väl också fångats in av etablissemanget och det militärindustriella komplexet. Jag tror dock att han får svårigheter att bli omvald 2020, om han inte uppfyller mer av sina vallöften, framför allt de rörande immigrationen och tillbakadragandet av alla trupper från alla de krig, som USA driver runt om i världen.

Vi får se, vad Trump kan göra föra att kontra denna attack. Det pågår säkerligen en hel del i det fördolda. Jag tror att det kan finnas anledning att senare återkomma med en del 3 till denna artikel. Jag tror det kommer att bli en händelserik vår, nu när Trump försöker att slå tillbaks.

 

Shanghai 2018-04-02

Anders Thorén